ПОЛИТИЧАРИ БИ ДА ИЗБЕГНУ НАРКО-ТЕСТ НА ДРОГУ! Иницијативу посланика Вукановића о провери на наркотике заобилазе функционери

С. МИШЉЕНОВИЋ

01. 12. 2021. у 08:12

НАКОН што је недавно у Бањалуци ухапшен Марко Шукало, саветник Милорада Додика у СНСД, и помоћник генералног секретара Владе РС и том приликом код њега пронађена дрога, посланик Небојша Вукановић је покренуо иницијативу да се сви политичари Српске тестирају на дрогу и докажу да немају везе са узимањем наркотика.

ПОЛИТИЧАРИ БИ ДА ИЗБЕГНУ НАРКО-ТЕСТ  НА ДРОГУ! Иницијативу посланика Вукановића о провери на наркотике заобилазе функционери

Фото: Новости

Вукановић се први и тестирао, па затим председеник ПДП, Бранислав Бореновић и чланови Клуба посланика СПС, на челу са председником странке Гораном Селаком. Сви су били негативни и показали су јавно тестове. Позвали су и остале политичаре од посланика до чланова Владе и све јавне функционере да се тестирају, ако немају шта да крију.

Ипак, засада о тестирању не жели ни да чују у странкама владајуће коалиције коју чине СНСД-СП-ДЕМОС-УС-НДП.

- Не желимо да улазимо у ови јефтину игру са опозицијом и да се почнемо препуцавати око тестирања на дрогу. Ево ни сви опозиционари се нису тестирали и многи избегавају. Да ли то они нешто крију - упитали су из владајуће коалиције.

Небојша Вукановић, Фото Новости

Велизар Антић, политички аналитичар, каже да је политичка сцена у Српској одавно постала ријалити, и то како у политикама које се спроводе и предлажу грађанима, тако и у понашању самих политичара.

- Вредносни систем је са друге стране пао на јако ниске гране и допуштена су и друштвено прихватљива понашања која у нормалном друштву не би смела да буду друштвено прихватљива. Управо је то случај и са коришћењем дрога од стране политичара - објашњава Антић.

Он истиче да се политичари понашају као да су ријалити звезде и на тај начин шаљу врло лош пример, пре свега, младима како би требало да се понашају.

- Потпуно сам уверен да би код великог процента политичара нашли присуство одређених дрога у телу уколико би пристали на тестирање. Управо из тог разлога и избегавају да се тестирају. Проблем је што се политичка "елита" однародила и понаша се бахато. Добрим делом је кривица и на самом народу који толерише овакво понашање - истакао је Вукановић.

Саво Вулић, посланик СПС, изјавио је да су се тестирали, пре свега, да изразе став, по којем је недопустиво да народни посланици, функционери у јавној управи и вршиоци власти конзумирају наркотике или да под утицајем наркотика доносе одлуке које се тичу грађана Републике Српске.

- Нажалост, чињенице нам говоре да је тестирање заиста потребно и неопходно и зато још једном позивамо све колеге, Владу Српске, руководиоце у јавном сектору и све вршиоце одговорних функција да се такође тестирају и објаве резултате - поручио је посланик СПС Саво Вулић.

ОСТАВКА И ПОВЛАЧЕЊЕ СА ФУНКЦИЈА

ПОСЛАНИК Небојша Вукановић изјавио је да свако онај који буде позитиван на присуство било ког наркотика, мора да поднесе оставку и повуче се са свих функција. Каже да ће за оног ко одбије да се тестира и јавно објави резултате сматрати да је латентни наркоман, јер не види други разлог због којег би неког ко је "чист" и не ужива дроге одбио тестирање.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)