ЈЕДНОГЛАСНО: Гајанин поново изабран за ректора Универзитета у Бањалуци

С. М.

29. 11. 2021. у 18:25

РАДОСЛАВ Гајанин, досадашњи ректор Универзитета у Бањалуци поново је данас изабран на ову функцију. Гајанин, који је и редовни професор на Медицинском факултету, једногласно је изабран на посебној седници Сената овог универзитета. 

ЈЕДНОГЛАСНО: Гајанин поново изабран за ректора Универзитета у Бањалуци

ФОТО Независне Новине

Гајанин је изразио задовољство што му је продужењем мандата Сенат указао поверење да настави да води ову високошколску установу.

- Пред нама су нови изазови, пре свега да унапређујемо наставни процес на Универзитету, да иновирамо, лиценцирамо и релиценцирамо студијске програме, те да прилагођавамо излазне компетенције студента потребама тржишта, рекао је Гајанин.

Рекао је ће циљеви у наредном периоду бити унапређење међународне сарадње Универзитета у Бањалуци, те учешће у много већем броју пројеката који се финансирају из фондова ЕУ, као и постизање веће међународне размјене студената, наставника и особља.

- Као ректор сам сигуран да ћемо то и остварити, имајући у виду компетенције руководилаца, односно декана и директора института, који су активни, агилни и спремни да одговоре свим изазовима који нас чекају, рекао је Гајанин.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)