СТИГЛО 100.000 ДОЗА СПУТЊИКА: Наставља се имунизација у Републици Српској

С. М.

18. 10. 2021. у 17:09

У СКЛАДИШТЕ увозника "Крајина групе" у Бањалуци допремљено је 98.080 доза прве и друге компоненте вакцина "спутњик ве", које је обезбедила Влада РС за имунизацију становништва у Српској против вируса корона.

СТИГЛО 100.000 ДОЗА СПУТЊИКА: Наставља се имунизација у Републици Српској

Фото: Влада РС

Вакцине ће, по завршетку процедура, бити упућене здравственим установама које спроводе имунизацију становништва широм РС, саопштено је из Министарства здравља и социјалне заштите РС.

Укључујући и ову испоруку, до сада је на овај начин у РС стигло укупно 397.380 доза вакцина "спутњик ве", односно по 198.690 доза прве и друге компоненте вакцине.

Фото: Влада РС

Министарство здравља и социјалне заштите РС и даље позива грађане да се о важности и предностима имунизације, као и могућностима за вакцинацију против вируса корона у Српској, информишу код кредибилних и званичних извора, а то су пре свега њихови изабрани лекари и здравствене установе које спроводе процес имунизације, те да се што пре вакцинишу.

- Вакцинацијом против вируса корона штитимо прије свега своје здравље, али доприносимо и што свеобухватнијој имунизацији против ове болести, што је од изузетне важности за контролу епидемије - наводи се у саопштењу.

Према подацима Института за јавно здравство РС, до сада је у Српску испоручено више од 1,3 милиона доза вакцина укупно пет произвођача, тако да здравствене установе у Српској располажу довољним количинама вакцина против вируса корона.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО: Српска фабрика вакцина

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)