ДОДИК: Сарајево није мултиетнички град захваљујући армији која је Комшићу дала "златни љиљан"

С.М.

06. 09. 2021. у 15:52

СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да Сарајево није ни космополитски ни мултиетнички град и да је то тако захваљујући армији која је Жељку Комшићу дала "златни љиљан" за који се он захваљује ево трећи мандат.

ДОДИК: Сарајево није мултиетнички град захваљујући армији која је Комшићу дала златни љиљан

Милорад Додик, Фото Новости

- Сарајево је етнички очишћено од Срба и то је учинила политика којој је у рату, али ево и у миру припадао и припада Комшић, а која је током рата на подручју града основала више од 100 логора за Србре. Један је радио чак и након потписивања Дејтонског мировног споразума, истакао је Додик.

Упитан да прокоментарише изјаву Комшића да је Сарајево "мултиетнички град", Додик је рекао да је лицемерно да он као резервни бошњачки члан Председништва у обрачуну са Кристијаном Шмитом користи оне којих у Сарајеву више нема.

- Колико је Сарајево отворено и слободарско говоре бројеви које не може негирати чак ни грађанин Комшић, а бројеви говоре о карактеру и намерама политика које заступају муслимани у БиХ од 1990. до данас - навео је Додик.

Што се тиче Комшићевих покушаја да себи прибави легитимитет цитирајући пресуде европских судова, Додик је оценио да је то јалов посао, јер Устав познаје српског, хрватског и бошњачког члана Председништва БиХ.

- Није српски, Хрвати кажу није ни хрватски, Жељко Комшић онда може бити само бошњачки члан, резервни дабоме, јер су Шефика Џаферовића Бошњаци јавно прихватили за свог легитимног представника, појаснио је српски члан Председништва БиХ.

БОНУС ВИДЕО - Скандал у Новом Пазару! Учитељица ђацима пуштала химну Санџака

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)