НАКОН ТРАГЕДИЈА У МАСЛОВАРАМА: Пијаном возачу предложен притвор - Изазвао несрећу у којој је погинуо човек

О. М.

04. 08. 2021. у 15:42

ОКРУЖНО јавно тужилаштво у Бањалуци затражило је одређивање једномесечног притвора Владану Петрушићу (23) који је пијан изазвао саобраћајну несрећу у Масловарама у којој је погинуо Недељко Симић (46) из Котор Вароша, иако је имао забрану вожења.

НАКОН ТРАГЕДИЈА У МАСЛОВАРАМА: Пијаном возачу предложен притвор - Изазвао несрећу у којој је погинуо човек

Фото: Мој Котор Варош

Портпарол тужилаштва Маја Ђаковић Видовић каже да се Петрушићу на терет ставља кривично дело угрожавање јавног саобраћаја.

- Осумњичени је 2. августа на путу Ободник - Клупе у Масловара у стању алкохолисаности са 2,04 г/кг алкохола у организму управљао аутомобилом "ауди" и то за време трајања заштитне мере забране управљања возилом Б категорије у трајању од 60 дана по прекршајном наоглу ПС Котор Вароша. Затим је возилом ударио у "пасат" којим је управо Недељко Симић који је погинуо - рекла је Ђаковић Видовић.

Она каже да је притвор предложен због постојања нарочитих околности које оправдавају бојазан да би осумњичени боравком на слободи могао поновити кривично дело. О приједлогу за притвор одлучиће Окружни суд у Бањалуци.

Подсетимо, Симић је од силине удара на месту остао мртав. Очевици су испричали да је "ауди" пре удара претицао возило и великом брзином се фронтално закуцао у леву бочну страну "пасата", који је наводно скретао с главном на споредни пут.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)