ПРЕД САСТАНАК СА ПРЕДСТАВНИЦИМА СРБИЈЕ: Додик - Радује ме подршка Републици Српској, Србија у овом тренутку најмоћнија држава на Балкану

Танјуг

04. 08. 2021. у 00:49

СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да га радује подршка Србије Републици Српској и оценио да Србија данас "има најбољи однос са Републиком Српском и највеће разумевање", истакавши да снага тог односа лежи "управо у подршци, а не наметањима".

ПРЕД САСТАНАК СА ПРЕДСТАВНИЦИМА СРБИЈЕ:  Додик - Радује ме подршка Републици Српској, Србија у овом тренутку најмоћнија држава на Балкану

Фото: Танјуг

Говорећи о сутрашњем састанку руководства Републике Српске и Србије, Додик је рекао да ће у Београду бити разговарано о сложеној политичкој ситуацији у БиХ, али и о наставку реализације кључних заједничких пројеката као нпр. о хидро-електране Бук Бијела, изградњи ауто-пута од Бијељине до границе на Рачи и изградњи Аеродрома Требиње, преноси РТРС.

Додик је истакао да је Србија у овом тренутку најмоћнија држава на Балкану и да је председник Александар Вучић "подигао земљу политички на међународном плану, а регионално је поставио као најмоћнију у економском, политичком и војном смислу".

Додик каже да га као Србина радује када чује да ће 10 земаља повући признање самопроглашене независности тзв. Косова.

- У сваком случају, Србија показује да може сама, да има снажног вођу, да се развија, гради ауто-путеве, болнице, повећава просечне плате. Сада када показује способност да може да напредује, сада је заустављају - рекао је Додик.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)