ПРЕТИО ПАРТОЛИ ДОДИКОМ, ПА УХАПШЕН ЗБОГ ПОТЕЗАЊА ПИШТОЉА: Лакташанин приведен преко викенда због сукоба са бањалучком полицијом

О. М.

12. 07. 2021. у 15:08

ВИТОМИР Перичевић (54) из Лакташа ухапшен је преко викенда јер је пијан претио полицајцима који су покушали да га легитимишу, а при хапшењу је из џепа извадио пиштољ "чешка збројовка" који му је одузет.

ПРЕТИО ПАРТОЛИ ДОДИКОМ, ПА УХАПШЕН ЗБОГ ПОТЕЗАЊА ПИШТОЉА: Лакташанин приведен преко викенда због сукоба са бањалучком полицијом

Фото: О. Матавуљ

Како сазнајемо у полицији Перичевића је патрола уочила око један сат иза поноћи уочила како, го до паса, хода улицом. Полицајци су му затражили документе, како би утврдили његов идентитет, али је Перичевић одбио легитимисање.

 - Полицајце је почео да вређа и да им прети. Говорио им је да познаје Милорада Додика и да ће обојицу "оставити без посла", па је приведен - каже добро упућени извор.

У ПУ Бањалука наводе да је В. П. лишен слободе због сумње да је починио кривична дела угрожавање сигурности, спречавање службеног лица у вршењу службене радње, те недозвољене производње и промета оружја, будући да је уза се имао пиштољ за који није имао дозволу.

- Приликом лишења слободе В. П. је из џепа извадио пиштољ и одгурнуо полицијског службеника. Савладан је и приведен, а приликом алкостестирања измерено му је 1,35 г/кг у организму - наводе у ПУ Бањалука.

У полицији наводе да је о свему обавештено ОЈТ Бањалука које је наложило да се против осумњиченог достави извештај о почињеним кривичним делима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)