ОВО ЈЕ АПСОЛУТНО НЕПРИЈАТЕЉСКИ ЧИН: Додик о срамној резолуцији о Сребреници (ВИДЕО)

С.М.

18. 06. 2021. у 12:53

СРПСКИ члан и председавајући Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да су парламентарне политичке партије које су у Скупштини Црне Горе усвојиле Резолуцију о забрани негирања геноцида у Сребреници испољиле отворени акт непријатељства према Републици Српској и Србима.

ОВО ЈЕ АПСОЛУТНО НЕПРИЈАТЕЉСКИ ЧИН: Додик о срамној резолуцији о Сребреници (ВИДЕО)

Фото Новости

- Ми ћемо знати како да се односимо према њима. Штета је што је дио већине, који је и српским гласовима ушао у парламент Црне Горе попустио пред притисцима и уцјенама и на такав начин се обрачунао са Србима и Републиком Српском. Било би много боље да су истине ради, будућности ради и нових генерација ради погледали извјештај који је сачинила Независна комисија на челу са Гидеоном Грајфом о Сребреници и одредили се о томе, истакао је Додик упитан да прокоментарише усвајање Резолуције о забрани негирања наводног геноцида у Сребреници у Скупштини Црне Горе.

Додик је нагласио да је Скупштина Црне Горе синоћ на мала врата увела и вербални делкит у државу која се вековима дичила слободарством.

- Ако Парламентарна скупштина БиХ није усвојила један такав акт поставља се питање шта је то мотивисало Црну Гору да се о томе одређује, посебно ако је ријеч о трагичним догађајима који немају везе са Црном Гором. Ако је ДПС прорадила савест, јер је њен лидер учесник ратних дешавања 90-их, није јасно шта је друге политичке партије у Црној Гори руководило за једну срамну резолуцију каква је синоћ усвојена у црногорском парламенту, рекао је Додик.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)