НЕОДОЉИВИ ЧОКОЛАДНИ РАСПУЦАНЦИ: Једноставна посластица која ће вас одушевити
Припрема чоколадних распуцанаца је једноставна, а резултат је фантастичан – хрскави споља, мекани изнутра, са богатим чоколадним укусом који се топи у устима.
Foto: Shutterstock
Састојци:
- 200 г тамне чоколаде (минимум 50% какаоа)
- 150 г шећера
- 2 јајета
- 1 кашичица ванилин шећера
- 150 г брашна
- 1/2 кашичице прашка за пециво
- Прстохват соли
- 100 г несланог путера, отопљеног
- 50 г какао праха
- 50 г прах шећера (за посипање)
Припрема:
У малој посуди отопите тамну чоколаду на пари или у микроталасној пећници. Оставите да се мало охлади док припремате остале састојке.
У већој посуди умутите јаја са шећером и ванилин шећером док смеса не постане светла и пенаста, отприлике 3-5 минута.
У смесу са јајима додајте отопљену чоколаду и отопљени путер. Добро сједините све састојке. У другој посуди помешајте брашно, какао прах, прашак за пециво и прстохват соли. Постепено додајте ову мешавину у течну смесу, мешајући док не добијете густу и лепљиву смесу. Покријте посуду са смесом и ставите је у фрижидер на најмање 2 сата, или чак преко ноћи. Ово је кључни корак да би колачићи добили своју карактеристичну текстуру. Када је смеса охлађена, узимајте малу количину смесе и обликујте куглице, величине ораха. Уваљајте сваку куглицу у прах шећер, тако да буде равномерно прекривена.
Загрејте рерну на 180 °C и обложите плех папиром за печење. Ставите куглице на плех, остављајући довољно простора између њих, јер ће се током печења проширити. Печете их око 10-12 минута, док не постану чврсти споља, али мекани изнутра.
Оставите колачиће да се охладе на плеху неколико минута пре него што их пренесете на решетку да се потпуно охладе.
Ови чоколадни распуцанци ће се с временом стврднути, а њихов спољни слој ће постати прелеп и крцкав, док ће унутрашњост остати мекана и сочна.
(ona)
Препоручујемо
ЛАВА КОЛАЧ: Савршена чоколадна посластица која крије најукусније изненађење (ВИДЕО)
08. 01. 2025. у 18:18Новости онлине
СПРЕМИТЕ ШАМПИТУ: Најкремастији колач, који буди носталгију на дане детињства
07. 01. 2025. у 14:00Новости онлине
КАПУЋИНО КОЦКЕ: Једноставан колач који се топи у устима (ВИДЕО)
02. 01. 2025. у 11:00Новости онлине
КОЛАЧ СА МАКОМ И КАРАМЕЛ КРЕМОМ: Пробајте нешто једноставно, а другачије
01. 01. 2025. у 19:00Новости онлине
ЕКСКЛУЗИВНО - УРАНИЈУМ И ТЕШКИ МЕТАЛИ ОТКРИВЕНИ У ТКИВУ ГЕНЕРАЛА ПАВКОВИЋА: Из италијанске лабораторије стигли резултати анализа (ФОТО)
У ТУМОРСКОМ ткиву генерала Небојше Павковића, које је 15. септембра послато на анализе у специјализовану лабораторију у Италији, пронађени су уранијум и тешки метали у екстремно високим концентрацијама!
29. 11. 2025. у 08:00
ОТАЦ ПАДАО У НЕСВЕСТ, ХИТНА ИНТЕРВЕНИСАЛА НЕКОЛИКО ПУТА Мучне сцене на сахрани Ане Радовић - Из породичне куће је испратили на вечни починак
ДАНАС је на Златиборском гробљу сахрањена Ана Радовић из Чајетине, која је погинула у тешкој сабраћајној несрећи на магистралном путу код Чачка.
28. 11. 2025. у 14:45
ЂАК НАСМЕЈАО СРБИЈУ: Ево како је на контролном одговорио на питање о називу наше ХИМНЕ: "Детету бих дао ДЕСЕТКУ"
ГРЕШКЕ из школских свезака понекад умеју да измаме најшире осмехе, што потврђује и ситуација у којој се нашао један малишана из Србије. Све је почело када је његова мама на интернету поделила његове одговоре са контролног задатка из предмета Свет око нас. Један од њих одушевио је кориснике друштвених мрежа.
05. 12. 2025. у 11:27
Коментари (0)