МОДЕРНО ЈЕЛО КОЈЕ СЕ СПРЕМА ВЕКОВИМА: Капрезе пилетина

Novosti online

25. 02. 2024. у 16:10

ЗА припрему овог преукусног јела са дашком Медитерана треба вам свега 4 састојка и 40 минута времена.

МОДЕРНО ЈЕЛО КОЈЕ СЕ СПРЕМА ВЕКОВИМА: Капрезе пилетина

Фото Shutterstock

Састојци:

* пилеће груди, веће, 1 комад

* беби спанаћ, 1 шака
* сушени или свеж парадајз, 5-10 комада
* моцарела, 4 кришке
* мешавина италијанских зачина, 1 кашичица
* со и бибер, по укусу
* босиљак, по укусу
* маслиново уље, по потреби


Припрема:

- У оба комада пилећег белог меса засеците џепове, па их посолите, побиберите и поспите мешавином италијанских зачина. Све добро утрљајте, па у џепове које сте направили у филетима сложите беби спанаћ, сушени парадајз и моцарелу. У јако загрејаном тигању, на мало маслиновог уља пржите филете по 3 мин са сваке стране. Пребаците филете у посуду за печење и пеците још 20 минута на 180 степени. Уместо сушеног парадајза можете да користите и свеж.

(Super recepti/Žena)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (1)

СКАНДАЛ У РИМУ: Новак Ђоковић погођен флашом у главу! (ВИДЕО)