ПРАВИ СЕ БРЗО, А СВЕ САСТОЈКЕ ИМАТЕ У КУЋИ: Чоколадне коцке без јаја

Novosti online

09. 02. 2024. у 19:00

СВАКИ дан може бити довољно леп да га крунишемо колачем, а састојке за ове углавном имате у кући.

ПРАВИ СЕ БРЗО, А СВЕ САСТОЈКЕ ИМАТЕ У КУЋИ: Чоколадне коцке без јаја

Фото Printskrin Facebook/Jekin Kapric

Састојци:

 ЗА КОЛАЧ:  

* брашно, 200 г

* сода бикарбона, 2 кашичице
* какао, 4 кашике
* млевени орах или лешник, 4 кашике
* јогурт, 2,5 дл
* уље, 1 дл
* шећер, 8 кашика
* пекмез, 4 пуне кашике

 ЗА ПРЕЛИВ:  

* маргарин или маслац, 100 г

* чоколада, 100 г
* какао, 3 кашике
* шећер, 3 кашике
* млеко, 1 дл
* џем за премаз, 4-5 пуних кашика

Припрема:

У чинији измиксајте јогурт, пекмез, уље и шећер. Додајте брашно помешано са содом бикарбоном, какао и орахе, па добро сједините миксером и смесу излијте у плех (20 x 28 цм) обложен пек папиром. Пеците око 30 минута у рерни загрејаној на 180 степени. Док се колач пече, у мањој шерпици отопите маслац, шећер, млеко, какао и чоколаду изломљену на коцкице. Печен врућ колач избоцкајте чачкалицом, богато премажите џемом и одмах прелијте топлим чоколадним преливом и по жељи поспите чоколадним мрвицама или листићима.

(Super recepti/Žena)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ПОЈАВИО СЕ НОВИ СНИМАК! Ево како је Новак Ђоковић погођен флашом у главу (ВИДЕО)