БРЗО СЕ ПРИПРЕМА, А ЈОШ БРЖЕ НЕСТАНЕ СА ТАЦНЕ: Чоколадна кекс салама

Novosti online

01. 02. 2024. у 10:00

ПРОБАЈТЕ, укус је неодољив.

БРЗО СЕ ПРИПРЕМА, А ЈОШ БРЖЕ НЕСТАНЕ СА ТАЦНЕ: Чоколадна кекс салама

Фото Shutterstock

Састојци:

 За смесу: 

* млевена плазма, 300 г

* шећер у праху, 2 кашике
* нутела, 1 кашика
* млеко, 150 мл
* маргарин, 70 г
* ванилин шећер, 1 кесица

 За надев: 

* крем бананице, 6 комада

 За чоколадну глазуру:

* чоколада за кување, 150 г

* уље, 3 кашике

 За декорацију:

* шарене мрвице по потреби


Припрема:

- Миксером умутити маргарин са шећером у праху и ванилин шећером. Затим миксер искључити, додати млевену плазму, нутелу, постепено улити млеко и све сјединити руком.

Од добијене смесе обликовати правоугаоник на провидној приањајућој фолији.

- По средини распоредити сецкане крем бананице.

- Уролати, па затегнути фолију са обе стране како би се лепо формирао облик саламе.

Ставити на тацну и оставити у замрзивач да одстоји сат времена.

 За чоколадну глазуру: 

Чоколаду за кување поломити на коцкице, ставити у шерпу, додати уље и отопити на пари.

Кекс саламу извадити из замрзивача и уклонити фолију. Прелити глазуром од чоколаде, декорисати шареним мрвицама и оставити да се глазура стегне.

- Сећи на шните жељене дебљине, сервирати и послужити.

(Super recepti/Žena)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ХАОС У РИМУ! Новак Ђоковић гледа и не верује шта се дешава