КРЕМАСТА ФАНТАЗИЈА КОЈА СЕ ТОПИ У УСТИМА: Феноменалан чизкејк са пистаћима
СЛАДАК, кремаст, ставите одмах дуплу меру. Ако волите класичан чизкејк, овај ћете да обожавате.
Потребно:
За подлогу:
* 30 г очишћених пистаћа
* 50 г путера
* 2 кашике млека
За крему:
* 200 г беле чоколаде
* 50 г пасте од пистаћа
* 500 г кремастог сира
* 1 кесица желатина
За ганаш:
* 1 дл слатке павлаке
Припрема:
Припрема подлоге
Исецкајте пистаће. Онда самељите кекс и отопите путер. Затим помешајте све састојке за подлогу. Сипајте смесу у калуп па је поравнајте часом.
Припрема креме
Загрејте 1,5 дл слатке павлаке, до врења. То прелијте преко беле чоколаде. Мешајте све док се чоколада не истопи. Онда у охлађену и растопљену чоколаду додајте пасту од пистаћа. Можете да је направите тако што изблендате пистаће у блендеру или сецку, док не добију структуру пасте. Умешајте кремасти сир и преосталу слатку павлаку па добро све сједините. Додајте једну кесицу желатина. Припремљену крему сипајте преко кекс подлоге па изравнајте. Ставите у фрижидер.
Припрема ганаша
Слатку павлаку загрејте скоро док не проври. Онда је прелијте преко сецкане беле чоколаде и добро мешајте, све док се чоколада не отопи. Ганаш прелијте преко расхлађене креме. Ставите чизкејк у фрижидер бар на три сата. Сеците и служите. Bon appetit!
(Trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ПОСЛЕ 26 ГОДИНА РЕШЕНА МИСТЕРИЈА: Нестали тинејџер пронађен на 200 метара од своје куће - "Омтичар ми је бацио чини"
АЛЖИРАЦ који је нестао пре 26 година пронађен је у комшијској кући, само неколико минута хода одакле је нестао, саопштило је ове недеље министарство правде те земље.
16. 05. 2024. у 16:28
ВЕЛИКИ ЈУРИШ НА ХАРКОВ: Почело ослобађање важног места - "Руске трупе самоуверено иду напред" (МАПА)
РУСКЕ трупе почеле су ослобађање места Липци у Харковској области, рекао је на Првом каналу шеф регионалне администрације Виталиј Ганчев.
16. 05. 2024. у 15:53
АКО НЕКОМ ПОЗАЈМИТЕ ОВУ КЊИГУ, НЕ ОЧЕКУЈТЕ ДА ВАМ ЈЕ ВРАТИ!
Спремите се за путовање кроз тамни подземни свет за који до сада нисте знали.
09. 05. 2024. у 11:33
Коментари (0)