УКУСАН, ЛАГАН И ЗДРАВ РУЧАК! Лазање са пилетином, бундевом и парадајзом
ОМИЉЕНЕ лазање у јесењој варијанти са бундевом, али су идеално јело и током зиме.
Потребно:
* пилетина, 400 г
* сецкани парадајз, 400 г
* црвена паприка, 1 ком
* италијанска мешавина зачина, 1 кашика
* кувана бундева, 500 г
* коре за лазање, 250 г
* пасирани парадајз, 400 мл
* рендани качкаваљ, 3 кашике
* со, по укусу
* бибер, по укусу
* маслиново уље, по потреби
Припрема:
* Загрејте рерну на 180 степени. Сипајте пар кашика уља у тигањ, па кад се загреје убаците на ситно исецкану пилетину и пржите око пет минута, све време мешајући. Додајте ситно исецкани лук, паприку исечену на коцкице, парадајз и зачине. Измешајте и пржите још око минут.
- Сипајте мало пасираног парадајза на дно дубљег ватросталног калупа, сложите коре за лазање у једном слоју да прекријете дно, сипајте мало смесе с пилетином, додајте слој крупније изгњечене бундеве, па наставите да ређате слојеве на исти начин, завршавајући корама за лазање.
- Прелијте све остатком пасираног парадајза и поспите качкаваљем. Пеците око 30 минута.
(Super recepti/Žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
НЕОЧЕКИВАНА ИЗЈАВА БЕРБОКОВЕ О ХАРКОВСКОЈ ОБЛАСТИ: Болно признање немачке министарке
НЕМАЧКА министарка спољних послова Аналена Бербок признала је озбиљне потешкоће за Оружане снаге Украјине у Харковској области.
18. 05. 2024. у 12:12
ЗАСТРАШУЈУЋЕ УПОЗОРЕЊЕ ТРАМПА: Трећи светски рат би могао избити пре председничких избора у САД
БИВШИ амерички председник Доналд Трамп изјавио је да би за пет месеци преосталих до избора у САД могао да избије трећи светски рат због неспособности актуелног америчког руководства.
18. 05. 2024. у 09:45
КАКО ЈЕ КОСОВО И МЕТОХИЈА ДОБИЛО ИМЕ? Различито порекло и велика симболка - назив користе САМО СРБИ
КОСОВО и Метохија веома су значајан део српске историје и традиције, али ретки су они који знају како је тако важно поднебље нашег постанка и идентитета добило име. Обе речи у називу нађе јужне покрајине имају различито порекло и велику симболику.
18. 05. 2024. у 11:47
Коментари (0)