ПРЕВРНУТИ КОЛАЧ СА ЈАБУКАМА - ЗА ПРИПРЕМУ 10 МИНУТА: Мекан, мирисан и сигурно успева из прве
Мекан и преукусан колач са јабукама лако се прави, а сигурно нећете моћи да се зауставите само на једном парчету Једноставан колач са јабука који можете да направите без превише муке, а савршено је укусан. Успеће и онима који немају превише искуства у кухињи, а сигурно ће сви тражити парче више.
Састојци:
- 3 јајета
- 75 г шећера
- 1 ванилин шећер
- 1/2 кашичице прашка за пециво
- 150 г брашна
- 100 г растопљеног путера
- 3 јабуке
- шећер у праху за посипање
Припрема:
У чинији умутите јаја са шећером и ванилиним шећером. Помешајте прашак за пециво са брашном па постепено додајте у јаја. Мутите све време. Затим додајте растопљен путер па и то умешајте. Јабуке ољуштите и исеците на коцкице. Калуп подмажите па ставите јабуке (по жељи их поспите шећером или циметом). Тесто сипајте преко јабука, поравнајте. Пеците у претходно загрејаној рерни на 180° Ц 30-45 минута (време печења може варирати, направите тест чачкалицом пре него што извадите колач из рерне).
Готов колач поспите шећером у праху.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
НЕВЕРОВАТАН СНИМАК ИЗ БЕОГРАДА: Велико невреме носило људе по улицама, не могу да се зауставе (ВИДЕО)
ПРАВИ потоп настао је синоћ на улицама Београда када се на престоницу сручило велико невреме.
22. 05. 2024. у 12:40
БИВШИ ДРЖАВНИ СЕКРЕТАР НЕМАЧКЕ О РЕЗОЛУЦИЈИ: Па ми смо бомбардовали Србе уранијумом, зашто се питање геноцида не покрене против држава НАТО?
НЕКАДАШЊИ државни секретар Министарства одбране Немачке и потпредседник Парламентарне скупштине ОЕБС-а Вили Вимер, оценио је да инсистирање Немачке на резолуцији о Сребреници пред Генералном скупштином УН оставља горак укус.
22. 05. 2024. у 13:58
КО ЈЕ ЦРВЕНИ КОМАНДАНТ? Једини Србин генерал Црвене армије - Лењин му био захвалан, страдао од Стаљинове руке (ФОТО)
ИСТОРИЈА Совјетског Савеза, светске суперсиле 20. века, упамтила је бројне хероје, борце, официре који су својим јунаштвом и резултатима задивили свет. У периоду када се СССР тек стварао и уздизао, значајан помена био је и допринос једног Србина, Данила Срдића (1896-1937), првог и јединог Србина који је био генерал Црвене армије. Ово је његова прича.
20. 05. 2024. у 11:53
Коментари (0)