ПРЕВРНУТИ КОЛАЧ СА ЈАБУКАМА - ЗА ПРИПРЕМУ 10 МИНУТА: Мекан, мирисан и сигурно успева из прве

Novosti online

05. 09. 2023. у 20:00

Мекан и преукусан колач са јабукама лако се прави, а сигурно нећете моћи да се зауставите само на једном парчету Једноставан колач са јабука који можете да направите без превише муке, а савршено је укусан. Успеће и онима који немају превише искуства у кухињи, а сигурно ће сви тражити парче више.

ПРЕВРНУТИ КОЛАЧ СА ЈАБУКАМА - ЗА ПРИПРЕМУ 10 МИНУТА: Мекан, мирисан и сигурно успева из прве

Foto: Jutjub/Printskrin/ Kirschnenko Kanal

Састојци:

  • 3 јајета
  • 75 г шећера
  • 1 ванилин шећер
  • 1/2 кашичице прашка за пециво
  • 150 г брашна
  • 100 г растопљеног путера
  • 3 јабуке
  • шећер у праху за посипање

Припрема:

У чинији умутите јаја са шећером и ванилиним шећером. Помешајте прашак за пециво са брашном па постепено додајте у јаја. Мутите све време. Затим додајте растопљен путер па и то умешајте. Јабуке ољуштите и исеците на коцкице. Калуп подмажите па ставите јабуке (по жељи их поспите шећером или циметом). Тесто сипајте преко јабука, поравнајте. Пеците у претходно загрејаној рерни на 180° Ц 30-45 минута (време печења може варирати, направите тест чачкалицом пре него што извадите колач из рерне).

Готов колач поспите шећером у праху.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
БИВШИ ДРЖАВНИ СЕКРЕТАР НЕМАЧКЕ О РЕЗОЛУЦИЈИ: Па ми смо бомбардовали Србе уранијумом, зашто се питање геноцида не покрене против држава НАТО?

БИВШИ ДРЖАВНИ СЕКРЕТАР НЕМАЧКЕ О РЕЗОЛУЦИЈИ: Па ми смо бомбардовали Србе уранијумом, зашто се питање геноцида не покрене против држава НАТО?

НЕКАДАШЊИ државни секретар Министарства одбране Немачке и потпредседник Парламентарне скупштине ОЕБС-а Вили Вимер, оценио је да инсистирање Немачке на резолуцији о Сребреници пред Генералном скупштином УН оставља горак укус.

22. 05. 2024. у 13:58

КО ЈЕ ЦРВЕНИ КОМАНДАНТ? Једини Србин генерал Црвене армије - Лењин му био захвалан, страдао од Стаљинове руке (ФОТО)

КО ЈЕ ЦРВЕНИ КОМАНДАНТ? Једини Србин генерал Црвене армије - Лењин му био захвалан, страдао од Стаљинове руке (ФОТО)

ИСТОРИЈА Совјетског Савеза, светске суперсиле 20. века, упамтила је бројне хероје, борце, официре који су својим јунаштвом и резултатима задивили свет. У периоду када се СССР тек стварао и уздизао, значајан помена био је и допринос једног Србина, Данила Срдића (1896-1937), првог и јединог Србина који је био генерал Црвене армије. Ово је његова прича.

20. 05. 2024. у 11:53

Коментари (0)

ЛЕТОВАЊЕ У ХУРГАДИ: Ово су цене и повољности за ту дестинацију (ФОТО)