КОЛАЧ БЕЗ БРАШНА ЈЕ ВИРАЛАН НА МРЕЖАМА: Испробајте овај једноставан рецепт - Брзо, лако и веома укусно! (ВИДЕО)
НЕКАДА су једноставни и брзи колачи најбољи, а овај у који не иде ни трунка брашна је доказ за то!
Колач без брашна у који иде јогурт постао је вирални хит на Јутјубу јер се припрема брзо, а врло је укусан.
Састојци:
4 јајета
3 кашике шећера
3 кашике густина
ванилин шећер
мало соли
шећер у праху
Припрема:
Раздвојите жуманца и беланца. Мутите беланца с мало соли док не добијете чврсту пену. Жуманца умутите са шећером и ванилом док потпуно не побеле. Сада додајте 3 кашике густина мутећи миксером и на крају и јогурт.
Сједините беланца и жуманца полако жицом или силиконском спатулом.
Сипајте у калуп за торту обложен пек-папиром. Лупните пар пута калупом о сто, да се смеса поравна.
Пеците 30 до 40 минута на температури од 180 степени. Док је вруће полако скините калуп па поспите шећером у праху.
По жељи, колач гарнирајте воћем, пекмезом, чоколадом или орашастим плодовима.
Погледајте видео припреме колача, који је погледало више од два милиона људи.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
18 ЗЕМАЉА ЈЕ ГЛАСАЛО ПРОТИВ РЕЗОЛУЦИЈЕ О СРЕБРЕНИЦИ: Ово су прави пријатељи Србије (ФОТО)
СРАМНА резолуција о Сребреници усвојена је данас у Генералној Скупштини УН, али је на гласању било више уздржаних и против укупно, него оних земаља који су резолуцију подржали.
23. 05. 2024. у 18:44
ДРЖАВА ПО ДРЖАВА: Погледајте ко је како гласао о срамној резолуцији о Сребреници - више земаља је није подржало него што јесте!
СРАМНА резолуција о Сребреници усвојена је са 84 гласа за, 19 гласова против, док је 68 уздржаних.
23. 05. 2024. у 17:49
ИЛИЈЕ НАСТАСЕ ЕКСКЛУЗИВНО ЗА "НОВОСТИ": Новак Ђоковић најбољи по свим мерилима, сећам се Лепе Брене и шљивовице
НЕМА правог љубитеља тениса који би могао да набраја великане "белог спорта", а да заборави на "румунског лакрдијаша" Илијеа Настасеа, оригиналног "лошег момка" тениса. Некада први играч планете у ексклузивном разговору за "Новости" говорио је о документарном филму снимљеном о њему, српском народу, шљивовици, а неизбежна тема био је најбољи тенисер свих времена - Новак Ђоковић.
22. 05. 2024. у 20:00 >> 20:57
Коментари (1)