ОСКАРОВКИНИ ФИНИ МАФИНИ: Уживајте у једноставној и слаткој посластици у част славне глумице Кетрин Хепберн

Novosti online

16. 02. 2023. у 09:16

ОСКАРОВКА Кетрин Хепберн имала је каријеру дугу 60 година, а Амерички филмски институт ју је прогласио највећом звездом златног доба Холивуда. Њен животни мото је био: Никад не одустај. Буди оно што јеси. Не стављајте превише брашна у колаче.

ОСКАРОВКИНИ ФИНИ МАФИНИ: Уживајте у једноставној и слаткој посластици у част славне глумице Кетрин Хепберн

википедиа

Овако је она правила мафине.

Састојци:
  • шоља какаоа или две табле чоколаде за кување
  • 1/2 шоље несланог путера
  • 1 шоља шећера
  • 2 јаја
  • 1/4 шоље брашна
  • 1 кашичица ваниле
  • прстохват соли
  • 1 шоља крупно сецканих ораха

Упутство:

Отопите путер са какаом или чоколадом заједно у шерпи на средње ниској температури, непрестано мешајући док се сви састојци не сједине. Уклоните са ватре и умешајте шећер. Умутите јаја са кесицом ванилиног шећера. Умешајте брашно, со и орахе. Све сједините и сипајте у плех добро намазан маслацем. Пеците на 180 степени око 40 минута. Када се колач потпуно охлади исеците га на коцкице. Користите оштар нож и лопатицу како би лакше извадили колач из плеха.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

НА САМО ДВА САТА АВИОНОМ ОД БЕОГРАДА: Одлична дестинација за летовање - сви детаљи резервације и аранжмана