ПАРАДАЈЗ ЧОРБА СА РЕБАРЦИМА: Старинско и јефтино јело које сви воле, а за које вам не треба пуно састојака
Предлажемо вам да за ручак направите недољиву парадајз чорбу са ребарцима.
Foto: Shutterstock
Састојци:
- 500 г свињских ребара
- 350 г кромпира
- 3 парадајза
- 80 г резанаца
- 1 црни лук
- 1 шаргарепа
- 1 паприка
- першун
- 1 ловоров лист
Припрема:
Исеците ребарца и ставите у шерпу, па сипајте воду (око 2,5 л). Када прокључа кувајте их још 30-40 минута. Парадајз исеците у облику крста на дну и ставите у кипућу воду и оставите минут, два. Затим их ољуштите, исецкајте и изблендирајте. Ребарца извадите из шерпе и у тај бујон додајте ситно сецкани кромпир. Кад прокључа кувајте га још 5 минута. Затим пропржите ситно сецкан црни лук, па додајте рендану шаргарепу и сецкану паприку. Кувајте док не омекша. Очистите ребарца од костију и ситно исецкајте. Блендирани парадајз сипајте у шерпу са кромпиром и кувајте, поклопљено, док не крене да кључа. Затим додајте месо и резанца и кувајте још 5 минута. Пред крај додајте пржено поврће и зачините. На крају је поспите сецканим першуном.
(stvar ukusa/mondo)
Препоручујемо
НАЈБОЉА КРОМПИР ЧОРБА: Једноставно се прави, а има божанствен укус
23. 09. 2024. у 15:00
ЧОРБА ОД БАТАТА И ЈАБУКЕ: Пуна је витамина и идеална за топле дане
14. 08. 2024. у 09:00
ТРАМП ДОНЕО ОДЛУКУ: Повлачи амбасадоре и дипломате из окружења Србије
АДМИНИСТРАЦИЈА америчког председника Доналда Трампа повлачи скоро 30 каријерних дипломата са амбасадорских и других високих позиција у дипломатским представништвима САД у свету.
22. 12. 2025. у 10:32
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета
РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.
20. 12. 2025. у 09:41
"САД ЈЕ ТИТО ОДЈЕДНОМ ПОБИО ЈАДНЕ ХРВАТЕ..." Ведрана о бившој држави: "Све сам више Југословенка како време одмиче!"
ВЕДРАНА не бира речи када говори о времену Југославије...
24. 12. 2025. у 09:52
Коментари (0)