РЕЦЕПТ ЗА ХЛАДНУ ЧОРБУ ОД ДИЊЕ И ЂУМБИРА: Савршено освежавајућа и укусна
Лагана и једноставна летња чорба богатог укуса.
Foto: Shutterstock
Састојци:
- диње 3 мање
- крем сир 120 г
- лимун 2 лимуна
- зелене папричице 2
- табаско сос 1 кашичица
- свеж ђумбир 1 мањи комад
- со по укусу
Припрема:
Дињама одсеците врх, уклоните семенке и издубите их, али оставите пола центриметра пулпе. Издубљене диње ставите у фрижидер да се хладе.
Остатак пулпе измиксајте, додајте крем сир, сок од једног лимуна, кашичицу табаско соса и наставите кратко да миксате да добијете густ, хомоген крем.
Паприке очистите, исецкајте на траке, додајте истругани ђумбир, две-три кришке преосталог лимуна, посолите и промешајте.
Охлађене и издубљене диње напуните крем чорбом, одозго распоредите мешавину паприке, ђумбира и лимуна и сервирајте.
(superrecepti/žena)
Препоручујемо
СУКОБ НАМ ЈЕ ПРЕД ВРАТИМА Руте упозорава: Ми смо следећа мета Русије
РУСИЈА би могла да буде спремна да употреби војну силу против НАТО-а у наредних пет година, сматра генерални секретар НАТО-а Марк Руте.
11. 12. 2025. у 15:46 >> 16:40
ОСУЂЕНИ ЗА УБИСТВО СТАРЦА У ЗАТВОРУ ПАДИНСКА СКЕЛА: Зрна саосећања немају, изречене вишегодишње казне
СРЕЋКО Стефановић (22), Саша Станковић (22) и Далибор Петровић (24) оглашени су данас кривим у Вишем суду у Београду за тешко убиство Станимира Брајковића (74) на безобзиран и насилнички начин у затвору Падинска Скела почетком фебруара 2024. године. Овом првостепеном пресудом Стефановић је осуђен на 19 година затвора, а Станковић и Петровић на по 18 година.
11. 12. 2025. у 16:22
ПЕЈАКОВИЋ: Срби су скупо платили ЛАЖ о Југославији, која траје од '45 и плаћаћемо је још
ГЛУМАЦ Никола Пејаковић одушевљава публику широм региона улогом Момчила у серији "Тврђава", која се бави ратним деведесетим и распадом некадашње државе Југославије.
13. 12. 2025. у 15:33
Коментари (0)