ЈАГЊЕЋА СУПА: Само један тањир елиминише прехладу у трену
Супа од јагњетине садржи значајне састојке за децу и старије људе, посебно јер је богата калцијумом због чега је одлична и за кости и зглобове.
Састојци:
- 6 јагњећих ногица
- 3 главице црног лука, ољуштеног и исецканог
- 1 исецкан парадајз
- 2 љуте папричице
- 1 чено белог лука
- 1 кафена кашика црног бибера
- 1/2 супене кашике ђумбира
- 1/2 кафена кашика куркуме
- рукохват коријандера
- вода (отприлике 5 шоља)
- со
- уље
Припрема:
Оперите јагњеће ногице под млазом воде. Ставите их у шерпу, а потом додајте куркуму, кардамон, со и црни бибер. Сипајте 5 шоља воде и кувајте на најјачој температури око 10 минута.
У међувремену загрејте уље у тигању и додајте исецкани лук и љуту паприку. Кувајте све док се лук не искристалише и постане провидан. Следеће, додајте ђумбир и бели лук. Оставите да се састојци динстају око пола минута. Потом додајте парадајз. Кувајте још пар минута, а потом склоните са рингле.
Сада би требало да су се јагњеће ногице скувале. Склоните поклопац и проверите, а затим додајте претходно добијене састојке у шерпу. Оставите да се све заједно кува још 10 минута.
На крају можете да додате још воде, ако желите да супа буде ређа или неки од зачина по вашем избору.
(Ona)
ЗЕЛЕНСКИ САЗВАО ЧИТАВ ГЕНЕРАЛШТАБ: Издао хитно наређење, тек сада следи хаос на фронту у Украјини
УКРАЈИНСКИ председник Владимир Зеленски хитно је сазвао састанак са високо позиционираним званичницима Генералштаба и војске због ситуације на фронту, наводи британски експерт Александар Меркурис на свом блогу на Јутјубу.
04. 05. 2024. у 20:06
У НЕДОУМИЦИ СТЕ? "Васкрсе" или "воскресе"? Овако се правилно честита Ускрс или Васкрс?
У СУСРЕТ највећем православном празнику, покушаћемо да разбијемо недоумице око тога како је правилно честитати Ускрс односно Васкрс.
04. 05. 2024. у 21:16
ПОСЛЕ ОПТУЖБИ ДА КРИЈЕ НАЦИОНАЛНОСТ И ВЕРОИСПОВЕСТ: "Ја сам Српкиња, крстићу сина у Храму!" Маја Беровић о ПРАВОМ имену и пореклу
"ЈА САМ Српкиња и поносим се тиме!"
01. 05. 2024. у 13:14
Коментари (0)