ПОСНА САЛАТА СА МАКАРОНАМА: Одлична као предјело или комплетан оброк, а толико се брзо спрема да ћете је правити стално
ПОСНА салата са макаронама лако се прави, а може да замени комплетан оброк.
Посна салата са макаронама одличан је прилог уз неко друго јело, а може бити и комплетан оброк који се брзо спрема, а дуго ће вас држати ситима. Може да буде и сјајно предјело за свечану трпезу, а рецепт је и више него једноставан.
Састојци:
- пола празилука
- 200 г шампињона
- 200 г посних макарона
- 300г посног мајонеза
- 1/2 кашичице оригана
- со
- бибер
Припрема:
Макароне кувати 6-7 минута у прокључалој води са мало соли. На умереној температури на 2-3 кашике уља продинстати ситно сецкан празилук. До се лук динста очистите шампињоне и исеците на ситније комаде. Након 10-ак минута динстања лука додајте и шампињоне, 1/4 кашичице соли, оригано, бибер и динстати још 10-15 минута док вода коју су пустили шампињони не испари.
Шампињоне додати у оцеђене макароне, промешати и поклопљено оставити да се потпуно охлади. На сваких 15-ак минута протресите шерпу да се макароне не залепе. Уколико то будете радили кашиком постоји шанса да ће се макароне мало изгњечити. У охлађене макароне додати мајонез и лагано измешати како би се равномерно распоредио, па пребацити у суд у ком ћете чувати салату.
(Курир Стил)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЕКСКЛУЗИВНА ПОНУДА ЗА ЛЕТОВАЊЕ: У понуди егзотична дестинација - ово су цене
ХУРГХАДА – из прве руке! Вероватно сте већ одавно чули овај слоган, али можда не знате одакле он потиче…
21. 05. 2024. у 10:40
РУСИЈА ПОНОВО МЕЊА ДРЖАВНУ ГРАНИЦУ: Одлука ступа на снагу у јануару 2025. године
МИНИСТАРСТВО одбране Русије предложило је ажурирање координата, односно промену државне границе у области Балтичког мора, како произилази из нацрта правног акта објављеног на порталу правних информација, преноси РИА Новости.
21. 05. 2024. у 15:25
КО ЈЕ ЦРВЕНИ КОМАНДАНТ? Једини Србин генерал Црвене армије - Лењин му био захвалан, страдао од Стаљинове руке (ФОТО)
ИСТОРИЈА Совјетског Савеза, светске суперсиле 20. века, упамтила је бројне хероје, борце, официре који су својим јунаштвом и резултатима задивили свет. У периоду када се СССР тек стварао и уздизао, значајан помена био је и допринос једног Србина, Данила Срдића (1896-1937), првог и јединог Србина који је био генерал Црвене армије. Ово је његова прича.
20. 05. 2024. у 11:53
Коментари (0)