КРЕМАСТА ПАСТА СА ПИЛЕТИНОМ И ПАРАДАЈЗОМ: Савршен ручак за целу породицу

Milena Tomasevic

07. 10. 2025. у 11:00

Ако тражите топао, утешан и укусан оброк који ће задовољити и децу и одрасле, ова кремаста паста са пилетином и парадајзом је идеалан избор. Комбинација сочне пилетине, мирисног парадајза и богатог, кремастог соса обавија сваки залогај, док свеж босиљак додаје ноту медитеранског шарма.

КРЕМАСТА ПАСТА СА ПИЛЕТИНОМ И ПАРАДАЈЗОМ: Савршен ручак за целу породицу

ФОТО: Novosti

Састојци 

  • 400 гр тестенине (пене, ригатони или фетућине)
  • 2 пилећа филеа, исечена на тракице
  • 2 кашике маслиновог уља
  • 3 чена белог лука, млевена
  • 1 мали црни лук, ситно исецкан
  • 1 конзерва (400 гр) пасираног парадајза
  • 2 кашике парадајз пиреа
  • 1 кашичица млевене паприке
  • 1 кашичица сушеног оригана или италијанских зачина
  • 1 шоља густе павлаке (или пола-пола)
  • ½ шоље ренданог пармезана
  • со и бибер, по укусу
  • свеж босиљак или першун, за украшавање

Припрема
У великом лонцу прокувајте слану воду. Кувајте тестенину ал денте, по упутству са паковања. Оцедите, али сачувајте око ½ шоље воде од кувања.
Зачините тракице пилетине сољу, бибером и млевеном паприком. Загрејте маслиново уље у великом тигању и пропржите пилетину док не добије златно-смеђу боју и буде потпуно кувана. Извадите је и оставите са стране.
У истом тигању пропржите лук и бели лук док не омекшају и замиришу (2–3 минута). Додајте парадајз пире и кратко пропржите. Затим улијте пасирани парадајз, додајте оригано, со и бибер. Оставите да крчка 8–10 минута.
Додајте густу павлаку и рендани пармезан у сос. Добро промешајте док се сир не отопи и сос постане глатак. Вратите пилетину у тигањ и крчкајте још 3–4 минута. По потреби разблажите са мало воде од тестенине.
Додајте скувану тестенину у сос и добро промешајте да се све лепо обложи. Послужите топло, украшено свежим босиљком или першуном.

Уживајте!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ТА КУЋА ЈЕ СТВАРНО УКЛЕТА Мајци и оцу пререзао гркљан, па себи исекао вене: Нови детаљи породичне трагедије у Чачку

"ТА КУЋА ЈЕ СТВАРНО УКЛЕТА" Мајци и оцу пререзао гркљан, па себи исекао вене: Нови детаљи породичне трагедије у Чачку

ПРВИ резултати истраге трагедије која је откривена у суботу ујутру у породичној кући у близини „Слободине“ раскрснице у Чачку, говоре да је Владимир Чарапић (47) ножем преклао врат својој мајци Мили (72), а потом и свом оцу Неђу (79). Затим је себи истим сечивом нанео више убода по грудима и стомаку, а на крају је пререзао вене леве руке и тако на смрт искрварио.

07. 12. 2025. у 13:36

Завршио глуму, па радио на мешалици, рат га удаљио од љубави - животни пут Јова Максића

Завршио глуму, па радио на мешалици, рат га удаљио од љубави - животни пут Јова Максића

ДЕТИЊСТВО глумца Јова Максића обликовало се у малој сеоској средини подно Динаре, у селу Плавно код Книна, где је породица живела због очевог свештеничког службовања. Рани период живота описује као време потпуне слободе и радости, када је готово читаво село било простор за игру и маштарије. У таквој атмосфери формирала се његова емотивна структура — везаност за заједницу, топлина породичних односа и захвалност за једноставне ствари.

07. 12. 2025. у 11:41

Коментари (0)

КАРЛЕУША ОТКРИЛА ЦЕЦИ ИСТИНУ О СНАЈИ: Није остала равнодушна на речи о Вељку и Богдани