НАЈБРЖИ РЕЦЕПТ ЗА ЈАГЊЕТИНУ: Припремите јагњетину за ускршњи ручак за мање од пола сата

Новости онлине

18. 04. 2025. у 08:30

Јагњетина се по традицији служи за ускршњи ручак, а ако желите да је спремите на брзину, онда је ово прави рецепт за вас.

НАЈБРЖИ РЕЦЕПТ ЗА ЈАГЊЕТИНУ: Припремите јагњетину за ускршњи ручак за мање од пола сата

Foto: Shutterstock

 Изаберите јагњеће котлете, па их брзински испеците, а онда и кратко пропржите. Овако припремљено јагњеће месо је изузетно сочно, а служи се са сосом од сенфа.

Састојци:

  • 8 исечених јагњећих котлета
  • 1/2 црног лука
  • 8 гранчица тимијана
  • 4 чена белог лука
  • 2 кашичице лимуновог сока
  • 1 кашика биљног уља, плус 1 кашика
  • За сос од сенфа:
  • 1 кашика маслиновог уља
  • 1 кашика несланог путера
  • 1 шалотка
  • 75 г сенфа
  • 1 кашика сенфа од целог зрна
  • 1 кашика лимуновог сока
  • 1/4 кашичице браон шећера

Припрема:

Маринирајте месо

Ставите котлете у дубок плех заједно са исеченим црним луком, тимијаном, белим луком, поспите бибером, а можете и туцаном паприком, па прелијте лимуновим соком. Сипајте и кашичицу уља и зачините по жељи, па добро све сједините. Покријте фолијом и оставите да се маринира најмање 4 сата, најбоље преко ноћи.

Пеците јагњетину

Загрејте рерну на 140°Ц. Извадите плех из фрижидера и оставите на собној темепратури неких пола сата. Додајте мало воде у плех, поново покријте фолијом и пеците 15 минута док се котлети не омекшају. Склоните све састојке са меса (тимијан и зачине).

Пржите јагњетину

Преостало уље сипајте у тигањ и загрејте. Затим додајте котлете и пржите по минут са сваке стране. Пребаците на тањир и оставите да се охладе.

Направите сос

Док котлети одмарају, почните са сосом. Ставите уље и путер у тигањ на лаганој-средњој ватри. Када се отопи, кувајте љутику 5-6 минута или док не омекша. Склоните са ватре и додајте сенф, лимунов сок и шећер. Процедите сокове који су остали од одмореног јагњетине са 1 кашиком воде и умутите, лагано зачините по укусу. Послужите са котлетима украшеним тимијаном.

(stvarukusa)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЕКСКЛУЗИВНО - УРАНИЈУМ И ТЕШКИ МЕТАЛИ ОТКРИВЕНИ У ТКИВУ ГЕНЕРАЛА ПАВКОВИЋА: Из италијанске лабораторије стигли резултати анализа (ФОТО)

ЕКСКЛУЗИВНО - УРАНИЈУМ И ТЕШКИ МЕТАЛИ ОТКРИВЕНИ У ТКИВУ ГЕНЕРАЛА ПАВКОВИЋА: Из италијанске лабораторије стигли резултати анализа (ФОТО)

У ТУМОРСКОМ ткиву генерала Небојше Павковића, које је 15. септембра послато на анализе у специјализовану лабораторију у Италији, пронађени су уранијум и тешки метали у екстремно високим концентрацијама!

29. 11. 2025. у 08:00

ОТАЦ ПАДАО У НЕСВЕСТ, ХИТНА ИНТЕРВЕНИСАЛА НЕКОЛИКО ПУТА Мучне сцене на сахрани Ане Радовић - Из породичне куће је испратили на вечни починак

ОТАЦ ПАДАО У НЕСВЕСТ, ХИТНА ИНТЕРВЕНИСАЛА НЕКОЛИКО ПУТА Мучне сцене на сахрани Ане Радовић - Из породичне куће је испратили на вечни починак

ДАНАС је на Златиборском гробљу сахрањена Ана Радовић из Чајетине, која је погинула у тешкој сабраћајној несрећи на магистралном путу код Чачка.

28. 11. 2025. у 14:45

ЂАК НАСМЕЈАО СРБИЈУ: Ево како је на контролном одговорио на питање о називу наше ХИМНЕ: Детету бих дао ДЕСЕТКУ

ЂАК НАСМЕЈАО СРБИЈУ: Ево како је на контролном одговорио на питање о називу наше ХИМНЕ: "Детету бих дао ДЕСЕТКУ"

ГРЕШКЕ из школских свезака понекад умеју да измаме најшире осмехе, што потврђује и ситуација у којој се нашао један малишана из Србије. Све је почело када је његова мама на интернету поделила његове одговоре са контролног задатка из предмета Свет око нас. Један од њих одушевио је кориснике друштвених мрежа.

05. 12. 2025. у 11:27

Коментари (0)

Заједно у хуманитарној мисији „Храна за све“