ПИЈАНЕ ЋУФТЕ СА МЛАДИМ КРОМПИРИЋИМА: Ово је ручак којег се ретки сећају, али укус је толико леп да ћете га спремати често
Сочан и укусан ручак.
Foto: Shutterstock
Састојци:
- 500 г млевеног меса
- 1 веза младог лука
- 2-3 чена белог лука
- 100 г презли
- 1 јаје
- 1,5 дл белог вина
- сецканог першуна
- Зачините по укусу: со, бибер, оригано, туцана паприка
- око 800 г младих кромпирића мањих
За прелив:
- 2 кашике киселе павлаке
- 1 кашика парадајз соса
- 1 дл павлаке за кување
- 1 дл воде
Зачините по укусу: со, бибер, оригано, туцана паприка (ко воли мало пикантније може додати и љуту туцану паприку, укус ће бити бар 10 пута бољи)
Припрема:
Измешајте млевено месо са сецканим младим луком, ченовима белог лука, јајетом, презлама, вином, першуном и зачинима. Све то измешајте и направите ћуфтице.
У ватросталну чинију посложите ћуфтице и младе кромпириће које сте кратко обарили. Затим све ставите у рерну да се пече на око 20 минута, на температури око 200 степени Целзијуса.
Док се ћуфте пеку направите прелив од киселе павлаке, парадајз соса и павлаке за кување. Прелијте све преко и запеците још мало.
(Still)
Препоручујемо
ВЕЛИКИ СТРАХ ЗАВЛАДАО У ЕВРОПИ Зеленског упозоравају: "Ништа не потписуј"
ЕВРОПСКИ челници потајно саветују украјинског председника Володимира Зеленског да буде опрезан поводом напора Сједињених Држава да постигну мировни споразум са Русијом.
07. 12. 2025. у 08:38
НОВИ ДЕТАЉИ У ИСТРАЗИ, ЗАВРШЕНО ВЕШТАЧЕЊЕ ВОЗИЛА Откривено како је дошло до несреће у којој су погинули Ана Радовић и Александар
ОТКРИВЕНИ су нови детаљи из истраге трагичне саобраћајне несреће у којој су страдали Ана Радовић (20) и Александар Масалушић (37).
07. 12. 2025. у 07:16
ДРСКО: Јелисавета Орашанин БЕЗ ДОЊЕГ ВЕША шета улицом (ФОТО)
ГЛУМИЦА Јелисавета Орашанин поново је привукла сву пажњу када се појавила у комбинацији која је изазвала праву буру на мрежама.
06. 12. 2025. у 20:35
Коментари (0)