СЛАСНИ СПЕЦИЈАЛИТЕТ ОД МЕСА ЗА ПРАВЕ ГУРМАНЕ: Пуњена пљескавица

Novosti online

12. 01. 2024. у 20:20

СОЧНО јело са богатим пуњењем неће никога оставити равнодушним.

СЛАСНИ СПЕЦИЈАЛИТЕТ ОД МЕСА ЗА ПРАВЕ ГУРМАНЕ: Пуњена пљескавица

Фото Shutterstock

Ако желите да буде још пикантније само појачајте количину зачина.

Потребно:

* 350 гр млевеног меса

* 50 гр презли
* 2 јаја
* 1 главица црног лука
* мешавина зачина
* млевени бибер
* со
* 100 гр качкаваља
* 100 гр сланине

Припрема:

Ставите у чинију јаја, млевено месо, презле и ситно сецкани црни лук. Све добро промешајте. Посолите и побиберите па зачините по укусу. Обикујте руком масу па направите пљескавцу на целофану. Ставите на једну половину качкаваљ па сланину па опет качкаваљ, па преклопите другом половином пљескавице. Онда спојите крајеве прстима па опет обликујте пљескавицу. Поступак понављајте све док не потрошите сав материјал. Пржите их на загрејаном уљу, све док не порумене са обе стране. Служите уз прилог по укусу. Пријатно!

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

СКАНДАЛ У УЈЕДИЊЕНИМ НАЦИЈАМА: Погледајте шта је учинио представник Израела (ВИДЕО)