ОД НЕКОЛИКО НАМИРНИЦА НАПРАВИТЕ ОДЛИЧНО ЈЕЛО: Ослић у сосу од лимуна

Novosti online

25. 12. 2023. у 10:00

СПРЕМИТЕ овај дивни ручак, комбинација рибе и лимуна је заиста фантастична.

ОД НЕКОЛИКО НАМИРНИЦА НАПРАВИТЕ ОДЛИЧНО ЈЕЛО: Ослић у сосу од лимуна

Фото Shutterstock

Потребно:

* 1/2 кг ослића

* 1 лимун
* 2 чена белог лука (по укусу)
* першунов лист
* 100 г брашна
* 2 дл уља
* сок од 1 лимуна
* 1 дл белог вина
* со, бибер

Припрема:

1. Филете ослића зачините, уваљајте у брашно и испржите на уљу.

2. Направите прелив од сока од лимуна, ситно исецканог белог лука, першуновог листа и белог вина и зачините по укусу.

3. На дно ватросталне чиније прво поређајте колутове лимуна, па преко њих ставите пржену рибу и све залијте припремљеним преливом.

4. Посуду с рибом ставите на десетак минута у рерну загрејану на 180 степени да се запече.

5. Готову рибу сервирану на тањиру прелијте сафтом у ком се пекла.

(Stil)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

НОВИ ШОК У РИМУ! Новак Ђоковић није једини, кући неочекивано иде и шампион мастерса из Мадрида (ВИДЕО)