НЕОДОЉИВЕ ПЉЕСКАВИЦЕ КАО ИЗ РЕСТОРАНА: Један састојак даје им посебан шмек и чини их сласним
УПРКОС томе што се чини да је пљескавице веома једноставно припремити, не испадну увек онако како смо очекивали.
Занимљиво је да пљескавице у ресторанима имају посебан укус и шмек, а ми вам доносимо рецепт који врхунски кувари користе.
Састојци:
500 г млевеног свињског меса
1 кашичица бибера
20 г соли
10 г соде бикарбоне
2 прстохвата шећера
2 кашичице црвене млевене паприке
1 већа главица црног лука
2 дл воде
Припрема:
У великој посуди помешајте свињско и јунеће месо, додајте соду бикарбону, со, шећер, бибер, црвену паприку, воду, а затим ситно сецкани црни лук. Веома је важно да додате соду бикарбону која ће им дати на мекоћи и сочности. Све добро замесите, да се што боље сједини. Посуду прекријте самолепљивом фолијом и оставите да преноћи у фрижидеру. Пре печења извадите је из фрижидера и обликујте пљескавице у жељеној величини.
Пријатно!
(Стил)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
КРЕМАСТИ КОЛАЧ ОД САМО ПАР САСТОЈАКА: Топи се у устима, а готов је за 15 минута
06. 10. 2023. у 12:00
ОМИЉЕНА ДЕСТИНАЦИЈА СРБА: Како и за колико пара да посетите ово острво
КИПАР се ове године издвојио као једна од омиљених летњих дестинација наших туриста.
17. 05. 2024. у 10:25 >> 16:55
ШТА СЕ ТО ДЕШАВА У УКРАЈИНИ, СВИ БЕЖЕ: Стотине аутомобила на граници са Пољском, настао потпуни колапс
У ЛАВОВСКОЈ области у Украјини на граници са Пољском, настао је прави колапс услед саобраћајних гужва које чине стотине аутомобила, преноси ТВ канал Обсшћественое , позивајући се на представницу локалног пограничног одреда Александру Кучковску.
17. 05. 2024. у 17:47
ТАКО МЛАД: Откривен узрок смрти мужа Звезде Гранда - отац му умро пре месец дана
ПАР је интиму љубоморно чувао од јавности.
16. 05. 2024. у 17:05 >> 17:37
Коментари (2)