РУЧАК ЗА ДАНАС: Најбољи и најлакши начин пуњења паприка на свету - буквално се "саме спремају"
ЛЕТЊИ ручак без којег се не може замислити права српска трпеза су пуњене паприке.
Састојци:
- 2кг паприка
Фил:
- 500гр црног лука
- 1 шаргарепа и везица першуна
- 200гр пиринча
- 700гр млевеног меса
- 1 јаје
- 100мл уља
- Со, суви зачин, зачинска црвена паприка, бибер
- 1кг парадајза
Припрема:
- Паприке очистите и оставите са стране.
- У дубљу чинију измешајте ситно сецкан црни лук, рендану шаргарепу, ситно сецкан першун, опран пиринач, месо, зачине и јаја. Све то добро измешајте и овом смесом напуните паприке.
- У блендеру самељите кило парадајза па га једноставно прелијте преко пуњених паприка.
- Поклопите и пеците око сат времена на 180 степени целзијуса.
Уживајте.
(Стил)
ЗЕЛЕНСКИ САЗВАО ЧИТАВ ГЕНЕРАЛШТАБ: Издао хитно наређење, тек сада следи хаос на фронту у Украјини
УКРАЈИНСКИ председник Владимир Зеленски хитно је сазвао састанак са високо позиционираним званичницима Генералштаба и војске због ситуације на фронту, наводи британски експерт Александар Меркурис на свом блогу на Јутјубу.
04. 05. 2024. у 20:06
У НЕДОУМИЦИ СТЕ? "Васкрсе" или "воскресе"? Овако се правилно честита Ускрс или Васкрс?
У СУСРЕТ највећем православном празнику, покушаћемо да разбијемо недоумице око тога како је правилно честитати Ускрс односно Васкрс.
04. 05. 2024. у 21:16
ПОСЛЕ ОПТУЖБИ ДА КРИЈЕ НАЦИОНАЛНОСТ И ВЕРОИСПОВЕСТ: "Ја сам Српкиња, крстићу сина у Храму!" Маја Беровић о ПРАВОМ имену и пореклу
"ЈА САМ Српкиња и поносим се тиме!"
01. 05. 2024. у 13:14
Коментари (0)