ТЕСТЕНИНА СА ГРАШКОМ: Лаган и брз ручак - одлична идеја за свако доба године
РЕЦЕПАТА за једноставан ручак који се може на брзину припремити никад није доста. Зато ево још једнога!
Састојци:
● 300 грама грашка, свежег или смрзнутог
● 3 кашике маслаца
● 1 чен белог лука
● мало пармезана
Припрема:
У велики лонац ставите воду, посолите је и пустите да прокува.
Истовремено у тигањ ставите грашак и додајте воде тек да прекрије поврће. Нека ври свега неколико минута. Оцедите га, али задржите воду од кувања.
Додајте тестенину у лонац кипуће воде, а док се тестенина кува на лаганој ватри растопите маслац, додајте му бели лук и лагано попржите неколико минута. Макните с ватре.
Пола куваног грашка ставите у блендер, додајте мало воде (3-4 кашике) која вам је остала од кувања грашка, додајте пропржени маслац и бели лук, а на крају и нарендани сир.
Укључите блендер и уситните грашак. Ако је потребно додајте још мало воде у којој се грашак кувао.
Оцедите тестенину и прелијте топлим умаком од грашка, додајте грашак који нисте уситнили у блендеру.
Након сервирања на тањире преко пасте ставите још мало наренданог сира.
(Рецепти365.цом)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ОМИЉЕНА ДЕСТИНАЦИЈА СРБА: Како и за колико пара да посетите ово острво
КИПАР се ове године издвојио као једна од омиљених летњих дестинација наших туриста.
17. 05. 2024. у 10:25 >> 16:55
ШТА СЕ ТО ДЕШАВА У УКРАЈИНИ, СВИ БЕЖЕ: Стотине аутомобила на граници са Пољском, настао потпуни колапс
У ЛАВОВСКОЈ области у Украјини на граници са Пољском, настао је прави колапс услед саобраћајних гужва које чине стотине аутомобила, преноси ТВ канал Обсшћественое , позивајући се на представницу локалног пограничног одреда Александру Кучковску.
17. 05. 2024. у 17:47
ТАКО МЛАД: Откривен узрок смрти мужа Звезде Гранда - отац му умро пре месец дана
ПАР је интиму љубоморно чувао од јавности.
16. 05. 2024. у 17:05 >> 17:37
Коментари (0)