ТЕСТЕНИНА СА ГРАШКОМ: Лаган и брз ручак - одлична идеја за свако доба године

Новости онлајн

31. 08. 2023. у 15:50

РЕЦЕПАТА за једноставан ручак који се може на брзину припремити никад није доста. Зато ево још једнога!

ТЕСТЕНИНА СА ГРАШКОМ: Лаган и брз ручак - одлична идеја за свако доба године

Фото: Принтсцреен/Јутјуб/Joe Duff - The Diet Chef

Састојци:

● 300 грама грашка, свежег или смрзнутог

● 400 грама тестенине
● 3 кашике маслаца
● 1 чен белог лука
● мало пармезана

Припрема:

У велики лонац ставите воду, посолите је и пустите да прокува.

Истовремено у тигањ ставите грашак и додајте воде тек да прекрије поврће. Нека ври свега неколико минута. Оцедите га, али задржите воду од кувања.

Додајте тестенину у лонац кипуће воде, а док се тестенина кува на лаганој ватри растопите маслац, додајте му бели лук и лагано попржите неколико минута. Макните с ватре.

Пола куваног грашка ставите у блендер, додајте мало воде (3-4 кашике) која вам је остала од кувања грашка, додајте пропржени маслац и бели лук, а на крају и нарендани сир.

Укључите блендер и уситните грашак. Ако је потребно додајте још мало воде у којој се грашак кувао.

Посолите по жељи.

Оцедите тестенину и прелијте топлим умаком од грашка, додајте грашак који нисте уситнили у блендеру.

Након сервирања на тањире преко пасте ставите још мало наренданог сира.

Фото: Принтсцреен/Јутјуб/Joe Duff - The Diet Chef

(Рецепти365.цом)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ШТА СЕ ТО ДЕШАВА У УКРАЈИНИ, СВИ БЕЖЕ: Стотине аутомобила на граници са Пољском, настао потпуни колапс

ШТА СЕ ТО ДЕШАВА У УКРАЈИНИ, СВИ БЕЖЕ: Стотине аутомобила на граници са Пољском, настао потпуни колапс

У ЛАВОВСКОЈ области у Украјини на граници са Пољском, настао је прави колапс услед саобраћајних гужва које чине стотине аутомобила, преноси ТВ канал Обсшћественое , позивајући се на представницу локалног пограничног одреда Александру Кучковску.

17. 05. 2024. у 17:47

Коментари (0)

ОМИЉЕНА ДЕСТИНАЦИЈА СРБА: Како и за колико пара да посетите ово острво