ПАПУЦАКИ: Божанствени пуњени модри патлиџан, а могу и тиквице!

Novosti online

14. 07. 2023. у 18:16

ОВО је једно од омиљених јела на Балкану, али овај рецепт је корак више

ПАПУЦАКИ: Божанствени пуњени модри патлиџан, а могу и тиквице!

Foto: Shutterstock

МОДРИ патлиџан можете заменити и тиквицама.

ПАПУЦАКИ - Потребно је:

2 патлиџана

1/2 празилука
шаргарепа
парадајз
кафена шољица пиринча
кашика маслиновог уља
50 г шампињона
кашичица мешавине сувих зачина
мајоран
50 г моцареле
200 г јунећег млевеног меса
босиљак
мајчина душица
сушени целер
1/2 везе першуна
бели лук у праху

ПАПУЦАКИ - припрема:

УЗДУЖНО пресеците патлиџан, издубите га и посолите да би пустио свој сок. На мешавини маслиновог уља и кашике воде издинстајте празилук, шаргарепу и першун. Додајте мешавину сувих биљних зачина.

Ситно исецкајте шампињоне па их додајте издинстаном поврћу кад је потпуно готово и наставите да још кратко динстате. Месо посебно издинстајте, па додајте у смесу. Пиринач такође посебно обарите, процедите и додајте у смесу. Затим додајте зачине: мајоран, босиљак, мајчину душицу, целер и бели лук у праху. Исперите патлиџан, па сваку полутку напуните овим филом.

Одозго нарендајте моцарелу или неки други сир, па преко поређајте кришке парадајза. Убаците у рерну, претходно загрејану на 200 степени и пеците око пола сата.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУСИЈА ПОНОВО МЕЊА ДРЖАВНУ ГРАНИЦУ: Одлука ступа на снагу у јануару 2025. године

РУСИЈА ПОНОВО МЕЊА ДРЖАВНУ ГРАНИЦУ: Одлука ступа на снагу у јануару 2025. године

МИНИСТАРСТВО одбране Русије предложило је ажурирање координата, односно промену државне границе у области Балтичког мора, како произилази из нацрта правног акта објављеног на порталу правних информација, преноси РИА Новости.

21. 05. 2024. у 15:25

КО ЈЕ ЦРВЕНИ КОМАНДАНТ? Једини Србин генерал Црвене армије - Лењин му био захвалан, страдао од Стаљинове руке (ФОТО)

КО ЈЕ ЦРВЕНИ КОМАНДАНТ? Једини Србин генерал Црвене армије - Лењин му био захвалан, страдао од Стаљинове руке (ФОТО)

ИСТОРИЈА Совјетског Савеза, светске суперсиле 20. века, упамтила је бројне хероје, борце, официре који су својим јунаштвом и резултатима задивили свет. У периоду када се СССР тек стварао и уздизао, значајан помена био је и допринос једног Србина, Данила Срдића (1896-1937), првог и јединог Србина који је био генерал Црвене армије. Ово је његова прича.

20. 05. 2024. у 11:53

Коментари (0)

ШОК ПРЕД ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ: Најбоља српска кошаркашица у 28. години завршила каријеру! (ВИДЕО)