ЗДРАВ И УКУСАН ручак за целу породицу: Данас припремамо пилетину са поврћем

Novosti online

23. 03. 2023. у 17:23

КВАЛИТЕТАН оброк захтева заступљеност и меса и поврћа на тањиру

ЗДРАВ И УКУСАН ручак за целу породицу: Данас припремамо пилетину са поврћем

Foto: Profimedia

Потребно је:

2 батка

2 карабатка
со
суви зачин
бибер
ђумбир
1 главица црног лука
1 ловоров лист
2 кромпира
1 шаргарепа
1/2 целера
бели лук
зачин за пилетину
2 парадајза

Припрема:

Батакове и карабатакове посолите, побиберите, зачините ђумбиром и сувим зачином. Уље загрејте, спустите месо, па га препеците са обе стране.

Насецкајте црни лук на ребарца и спустите у месо. Додајте ловоров лист. Док се пржи исецкајте кромпир на дебље листиће, шаргарепу на колутове, парадајз на коцкице, целер на коцке.

Додајте месу кромпир, шаргарепу, целер, парадајз. Сипајте 1 дцл воде поклопите и кувајте. Кувајте око 35 мин на средњој ватри и повремено протресите шерпу. Уколико желите, можете пред крај запећи у рерни 10-15 минута, како би се направила корица.

По жељи додајте пред крај 1/2 дцл пелата парадајза. Готово јело служите уз пире од карфиола. Пријатно.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

НА САМО ДВА САТА АВИОНОМ ОД БЕОГРАДА: Одлична дестинација за летовање - сви детаљи резервације и аранжмана