СПРЕМИТЕ ПЕЉМЕНЕ: Традиционално јело без ког је Русима живот незамислив (ФОТО)

Novosti online

21. 02. 2023. у 15:00

ПЕЉМЕНИ су традиционално руско јело, које зна да спрема апсолутно свака домаћица

СПРЕМИТЕ ПЕЉМЕНЕ: Традиционално јело без ког је Русима живот незамислив (ФОТО)

Фото: А. Миката, Јутјуб принтскрин/Flag Nation

Пељмена можете да направите више него што је потребно за ручак и да их замрзнете. Тесто се прави на исти начин као и за че бурек.

ПЕЉМЕНИ - састојци:

100 грама млевеног меса

главица црног лука
со, бибер
јаје
100 грама брашна
100 милилитара млека
уље
зачини по укусу
сос по укусу

ПЕЉМЕНИ - припрема:

Прво се умеси тесто од једног јајета, 100 милилитара млека и 100 грама брашна. То је количина довољна за једну особу. Тесто се умеси, формира у лопту, покрије и пусти да се "одмори".

Фото: А.М.

Руси пељмене пуне живим месом, помешаним само са мало црног лука. Међутим, фил је неупоредиво укуснији када је претходно пропржен. Очисти се и исецка црни лук, пропржи да добије стакласту боју, па се дода млевено месо. Месо се зачини и динста, док не промени боју. Поклопи се, и склони са рингле да се мало охлади.

Тесто се развије оклагијом. Онда се узме чаша, и њоме се праве кругови. Тесто покријте крпом док то радите, да се не би осушило. Када направите кругове, у сваку кашикицом сипајте динстано млевено месо.

Пељмени се кувају брзо: чим вода прокува, убаце се и када испливају на површину - готови су. Пељмени се у Русији једу без икаквог соса и евентуално се кашиком сипа павлака. Ми смо навикли на парадајз сос и са њиме се одлично слажу.

Фото: А.М.

 

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ЗАПАМТИЋУ ЈА ТЕБЕ! Новак Ђоковић шокирао многе у Риму (ВИДЕО)