ТАЈЛАНД НА ТАЊИРУ: Ананас пуњен пиринчем и пилетином за 20 минута (ФОТО)

Novosti online

10. 02. 2023. у 09:00

ПИРИНАЧ је "досадно" јело само оним људима који никада не експериментишу. Пробајте да у кухињу унесете тајландски укус!

ТАЈЛАНД НА ТАЊИРУ: Ананас пуњен пиринчем и пилетином за 20 минута (ФОТО)

Фото: А.М.

Тајландска кухиња је прилично љута, али овај рецепт за ананас са пиринчем и белим месом је прилагођен нашем укусу. Састојци се могу променити, па ко не воли грашак може да га замени кукурузом.

Састојци за ананас са пиринчем

  • 1 ананас
  • мали црни лук
  • пола белог меса
  • шољица пиринча
  • кашика сувог грожђа
  • шољица грашка
  • шака индијског ораха (или кикирикија)

Припрема:

Један ананас је довољан за две особе. Ананас се пресече на пола и издуби. Средњи део се баци, јер је дрвенаст, а остало "месо" ананаса се исече на коцкице. Суво грожђе се полије са мало воде (или рума) да омекша. Пиринач се скува и за то време се припреми остатак надева.

Бело месо се исече на коцкице и пропржи док не порумени, па извади из тигања. Најбоље је пржити у воку или дубљем тигању. Убаци се ситно исецкан црни лук са грашком и индијски орах. Дода се исецкан ананас и пропржи, а чим добије боју - готов је. Умеша се и суво грожђе, па испржена пилетина. Све се добро посоли и побибери према укусу.

Када се пиринач скува и оцеди убаци се у тигањ и добро помеша са надевом. Ананас се затим напуни кашиком и ручак је готов!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Нова димензија живота у делу Београда који се буди из сна

Нова димензија живота у делу Београда који се буди из сна

У ПОТРАЗИ сте за станом у центру града који је довољно изолован од градске вреве, окружен зеленилом и реком, а с друге стране вам је подједнако важно да кварт има одличне саобраћајне везе са свим деловима Београда?

18. 04. 2024. у 10:00

Коментари (1)

АКО НЕКОМ ПОЗАЈМИТЕ ОВУ КЊИГУ, НЕ ОЧЕКУЈТЕ ДА ВАМ ЈЕ ВРАТИ!