ТАЈЛАНД НА ТАЊИРУ: Ананас пуњен пиринчем и пилетином за 20 минута (ФОТО)
ПИРИНАЧ је "досадно" јело само оним људима који никада не експериментишу. Пробајте да у кухињу унесете тајландски укус!
Тајландска кухиња је прилично љута, али овај рецепт за ананас са пиринчем и белим месом је прилагођен нашем укусу. Састојци се могу променити, па ко не воли грашак може да га замени кукурузом.
Састојци за ананас са пиринчем
- 1 ананас
- мали црни лук
- пола белог меса
- шољица пиринча
- кашика сувог грожђа
- шољица грашка
- шака индијског ораха (или кикирикија)
Припрема:
Један ананас је довољан за две особе. Ананас се пресече на пола и издуби. Средњи део се баци, јер је дрвенаст, а остало "месо" ананаса се исече на коцкице. Суво грожђе се полије са мало воде (или рума) да омекша. Пиринач се скува и за то време се припреми остатак надева.
Бело месо се исече на коцкице и пропржи док не порумени, па извади из тигања. Најбоље је пржити у воку или дубљем тигању. Убаци се ситно исецкан црни лук са грашком и индијски орах. Дода се исецкан ананас и пропржи, а чим добије боју - готов је. Умеша се и суво грожђе, па испржена пилетина. Све се добро посоли и побибери према укусу.
Када се пиринач скува и оцеди убаци се у тигањ и добро помеша са надевом. Ананас се затим напуни кашиком и ручак је готов!
Препоручујемо
Нова димензија живота у делу Београда који се буди из сна
У ПОТРАЗИ сте за станом у центру града који је довољно изолован од градске вреве, окружен зеленилом и реком, а с друге стране вам је подједнако важно да кварт има одличне саобраћајне везе са свим деловима Београда?
18. 04. 2024. у 10:00
БОРБА ЗА ПРВИ КОРАК И ДАЉЕ ТРАЈЕ: Меридиан фондација још једном помаже лечење Анастасие Митић (ВИДЕО)
АНАСТАСИА Митић је дете које многи у њеном окружењу називају “малим херојем” и чију животну причу прати непрестана борба од самог тренутка рођења.
13. 04. 2024. у 10:00
ТРЕЋА НЕДЕЉА У ЗАВОЈИМА: Нина показала ране на ногама
ГЛУМИЦА Нина Јанковић доживела је неугодну повреду.
22. 04. 2024. у 10:38
Коментари (1)