КИСЕЛИ КРАСТАВЧИЋИ: Нема зимнице без њих, а ово је савршен и брз рецепт
Укус који ће се тражити целе зиме. Њихова припрема није тешка, а посебан је рецепт за њих без конзерванса.
Foto: Shutterstock
Састојци:
- 3 кг киселих краставаца
- 3 л воде
- 700 мл сирћета
- 4 кашике соли
- 3 кашике шећера
- мало сланутка (слачице)
Припрема:
У већој шерпи треба да помешате воду, сирће, со и шећер и да пустите да проври. Јако је важно да колико килограма корнишона узмете, толико мора бити и воде. Када то проври, оставите да се охлади.
Краставце лепо оперите, осушите (можете да их пребришете) и почните да их ређате у стерилисане тегле, трудећи се да не буде много простора међу њима.
Охлађену течност сипајте преко краставаца и додајте мало сланутка, можете и у течност или директно у теглу и добро затворите. Течност треба да буде скроз преко краставаца, ниједан не сме да буде "сув".
Тегле умотајте у фротир, пешкир или ћебе и оставите да се природно охлади. После тога их можете користити, а по отварању их држите у фрижидеру. Држите их на хладном и тамном месту.
(ona)
Препоручујемо
СУКОБ НАМ ЈЕ ПРЕД ВРАТИМА Руте упозорава: Ми смо следећа мета Русије
РУСИЈА би могла да буде спремна да употреби војну силу против НАТО-а у наредних пет година, сматра генерални секретар НАТО-а Марк Руте.
11. 12. 2025. у 15:46 >> 16:40
ОСУЂЕНИ ЗА УБИСТВО СТАРЦА У ЗАТВОРУ ПАДИНСКА СКЕЛА: Зрна саосећања немају, изречене вишегодишње казне
СРЕЋКО Стефановић (22), Саша Станковић (22) и Далибор Петровић (24) оглашени су данас кривим у Вишем суду у Београду за тешко убиство Станимира Брајковића (74) на безобзиран и насилнички начин у затвору Падинска Скела почетком фебруара 2024. године. Овом првостепеном пресудом Стефановић је осуђен на 19 година затвора, а Станковић и Петровић на по 18 година.
11. 12. 2025. у 16:22
ПЕЈАКОВИЋ: Срби су скупо платили ЛАЖ о Југославији, која траје од '45 и плаћаћемо је још
ГЛУМАЦ Никола Пејаковић одушевљава публику широм региона улогом Момчила у серији "Тврђава", која се бави ратним деведесетим и распадом некадашње државе Југославије.
13. 12. 2025. у 15:33
Коментари (0)