ЕВО КОЈЕ СУ ТРИ НАЈЧЕШЋЕ ГРЕШКЕ: Многи их праве кад кувају кромпир

Novosti online

20. 03. 2024. у 14:41

СВИ обожавају кромпир, намирницу која је део многих јела, а често и прилог.

ЕВО КОЈЕ СУ ТРИ НАЈЧЕШЋЕ ГРЕШКЕ: Многи их праве кад кувају кромпир

Фото Shutterstock

1. Љуштите сиров кромпир

Многи ољуште кромпир пре него што га ставе у шерпу за кување. Ипак, најбоље је скувати га с кором, јер ће је тако бити једноставније да је уклоните, а стручњаци тврде и да је онда бољег укуса.

Фото Shutterstock

2. Кувате га у кључалој води

Као и с већином поврћа, људи чекају да вода прокључа да би у њу убацили кромпир, али то је велика грешка јер је онда већа вероватноћа да изнутра остане сиров.

Најбоља опција је ставити кромпир у хладну воду, а кад прокључа, смањити ватру и кувати га до 20 минута.

Фото Shutterstock

3. Проверавате виљушком да ли је куван

Многи користе ову методу за проверавање да ли је кромпир куван, односно довољно мекан. Али онда он почиње да се распада у води, што није баш примамљиво.

Треба да знате да је минимално време за кување кромпира 10 минута. Пет минута дуже биће потребно мањем кромпиру да се скува, а 20 већем који ћете користити у салати или за припрему пиреа.

(Super Žena/B 92)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЗЕЛЕНСКИ САЗВАО ЧИТАВ ГЕНЕРАЛШТАБ: Издао хитно наређење, тек сада следи хаос на фронту у Украјини

ЗЕЛЕНСКИ САЗВАО ЧИТАВ ГЕНЕРАЛШТАБ: Издао хитно наређење, тек сада следи хаос на фронту у Украјини

УКРАЈИНСКИ председник Владимир Зеленски хитно је сазвао састанак са високо позиционираним званичницима Генералштаба и војске због ситуације на фронту, наводи британски експерт Александар Меркурис на свом блогу на Јутјубу.

04. 05. 2024. у 20:06

Коментари (0)

УЧИНИЋЕМО СВЕ ДА СЕ КАО ЗЕМЉА УЗДИГНЕМО ПОСЛЕ ОВОГ УЖАСА Вучић положио цвеће у школи Владислав Рибникар (ФОТО)