СОЧНИЈА И МЕКША: Тајна савршене баклаве крије се у овом премазу
ИСПРОБАЈТЕ овај трик, ако желите да баклава буде још укуснија.
Баклава је популаран колач који се прави од кора, ораха и на крају се прелива сирупом.
Некада је овај десерт био намењен само султанима и најбогатијем слоју друштва. У то време, ако сте знали да припремите баклаву, то је била ствар престижа.
Краљица међу слатким питама може да има и до 70 кора, све зависи од тога како је правите. Данас постоје разни рецепти за баклаву, па тако можете да је правите са воћем, као и да комбинујете две омиљене посластице и направите чизкејк баклаву.
Баклаве јесу укусне, али ако их правите са воћем, онда је потребно да користите и премаз, јер ће тако бити још укусније.
Премаз се прави од 4 јајета, 200 мл уља, 600 мл јогурта и 1 кесице прашка за пециво.
Добро сједините наведене састојке, па онда премажите сваку кору, а на сваку трећу ставите воће по избору. Баклаву припремате као и обично, само овим надевом премазујете коре.
Баклава је сочнија и мекша, а сигурно ћете уживати у сваком залогају.
(Super Žena/B 92)
БОНУС ВИДЕО
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЕВО РЕЦЕПТА КОЈИ ЈЕ НАЈТРАЖЕНИЈИ У СРБИЈИ: Роловане банане са чоколадом
05. 03. 2024. у 15:00
РУЧАК ДАНА - ШКЕМБИЋИ У САФТУ: Традиционални специјалитет са југа Србије
05. 03. 2024. у 10:00
ПРЕТИ НАМ ВЕЋА ТРАГЕДИЈА НЕГО У ДРУГОМ СВЕТСКОМ РАТУ: Вучић о изјави Орбана - Плашим се да идемо у катастрофу
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић гостује на ТВ Прва у емисији "Прва тема".
24. 05. 2024. у 22:23
ЗЕЛЕНСКИ ПОБЕСНЕО: Напао НАТО савезнике због Русије
УКРАЈИНСКИ председник Владимир Зеленски напао је савезнике због њихове невољности да уђу у директну конфронтацију са Русијом, пише responsiblestatecraft.org, преноси РИА Новости.
24. 05. 2024. у 15:32
ИЛИЈЕ НАСТАСЕ ЕКСКЛУЗИВНО ЗА "НОВОСТИ": Новак Ђоковић најбољи по свим мерилима, сећам се Лепе Брене и шљивовице
НЕМА правог љубитеља тениса који би могао да набраја великане "белог спорта", а да заборави на "румунског лакрдијаша" Илијеа Настасеа, оригиналног "лошег момка" тениса. Некада први играч планете у ексклузивном разговору за "Новости" говорио је о документарном филму снимљеном о њему, српском народу, шљивовици, а неизбежна тема био је најбољи тенисер свих времена - Новак Ђоковић.
22. 05. 2024. у 20:00 >> 20:57
Коментари (0)