СВАКО КО ЖЕЛИ ЗДРАВИЈЕ ДА СЕ ХРАНИ УВРСТИЋЕ ЗРНЕВЉЕ У СВОЈ ЈЕЛОВНИК: Гулаш од леблебија, ручак без грешке

Novosti online

26. 02. 2024. у 10:00

КАДА немате пуно времена, одлучите се за ситније житарице попут проса, хељде или киное јер се лакше кувају, али не одустајте ни од фантастичног укуса пшенице, ражи, зоби...

СВАКО КО ЖЕЛИ ЗДРАВИЈЕ ДА СЕ ХРАНИ УВРСТИЋЕ ЗРНЕВЉЕ У СВОЈ ЈЕЛОВНИК: Гулаш од леблебија, ручак без грешке

Фото Shutterstock

Састојци:

* леблебије, 200 г

* црни лук, 1 већа главица
* шаргарепа,1
* тиквице, 150 г
* паприка, 1
* куркума, пола кашичице
* ђумбир, 1 цм корена
* гранчица смиља (домаћа замена за кари, а ако немате, може и 12 кашичица карија), 1
* брашно, 1 кашика
* со, по укусу
* бибер, по укусу

Припрема:

- Дан раније прелијте леблебије водом и оставите их да набубре. Поврће очистите и исецкајте на коцкице. На мало маслиновог уља динстајте лук и шаргарепу десетак минута.

Додајте тиквице и паприку и наставите са динстањем још око пет минута. По потреби доливајте воду. У омекшало поврће додајте процеђене леблебије, долијте око 2 дл воде и крчкајте на тихој ватри 30–40 минута. По потреби додајте воду. Кад леблебије буду мекане, додајте куркуму, сецкану гранчицу смиља и рендани ђумбир. Промешајте, па посолите и побиберите по укусу. Посебно у шољици размутите кашику брашна са мало воде да буде без грудвица. Њу сипајте у гулаш и крчкајте још неколико минута да се згусне. По жељи долијте воду. Гулаш послужите уз пиринач.

(Super recepti/Žena)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ЗАПАМТИЋУ ЈА ТЕБЕ! Новак Ђоковић шокирао многе у Риму (ВИДЕО)