ВЕЧЕРА КАО У РЕСТОРАНУ: Палента са печуркама

Novosti online

23. 02. 2024. у 09:48

УЗ ово јело имаћете осећај да сте у скупом ресторану, па је зато предлог за романтичну вечеру код куће.

ВЕЧЕРА КАО У РЕСТОРАНУ: Палента са печуркама

Фото Shutterstock

Састојци:

* вргањи, 300 г

* шампињони, 300 г
* црни лук, 1 главица
* бели лук, 1 чен
* ловор, 2 листа
* со, по укусу
* бибер, 1 кашичица
* црвено вино,100 мл
* першун, 1/2 везице
* тимијан, 1/2 кашичице
* путер, 50 г

 ЗА ПАЛЕНТУ: 

* палента, 1 шоља

* вода, 2 шоље
* супа, 2 шоље
* со, по укусу
* качкаваљ, рендани, 1/2 шоље
* путер, 70 г


Припрема:

- Исецкајте црни и бели лук и динстајте га кратко на мало уља са ловоровим листом и тимијаном. Додајте печурке исечене на крупније комаде и мешајте око 15 минута, док не испари сок који печурке пусте. Посолите и обилно побиберите, па налијте вином. Оставите да крчка и када испари алкохол, склоните са ватре и умешајте путер и сецкани першун. Скувајте паленту и сервирајте.

(Super recepti/Žena)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

КАКО ДА ЗАЧИНИТЕ БРАК? Радмила је брачни терапеут и ове савете треба да послушате (ВИДЕО)