ХИТ, ХИТ, ХИТ! Папарделе у млечном сосу од јаја

Novosti online

15. 02. 2024. у 19:00

ПРИДРУЖИТЕ се многобројнима који су сами почели да месе тестенину! Није тешко, а укус се не може поредити са куповном тестенином, и заволећете сигурно укус једноставног соса.

ХИТ, ХИТ, ХИТ! Папарделе у млечном сосу од јаја

Фото Shutterstock

Састојци:

 ЗА ТЕСТО:  

* брашно, 300 г

* јаја, 3 комада
* со,1 кашичица

 ЗА СОС: 

* млеко, 1 л

* јаја, 3 комада
* јогурт, 250 мл
* кајмак, 100 г
* уље, 2 кашике
* со, по укусу
* бибер, по укусу
* суви биљни зачин, по укусу
* мешавина италијанских зачина, 1 кашичица


Припрема:

- На радну површину сипајте брашно, прстима обликујте удубљење у средини, и ту ставите со и разбијте јаја. Прстима помешајте јаја и брашно, добро сједините састојке тако што ћете месити тесто длановима окрећући тесто у смеру казаљке на сату.

- Кад тесто постане глатко и еластично, направите куглу и оставите тесто да се одмори десетак минута, па поново месите длановима. Поделите тесто ножем на делове, а онда на побрашњеној површини оклагијом или машиницом за тестенину растањите траке на дебљину једног милиметра. Ако широке таљателе, папарделе, правите ручно, онда траке добро поспите брашном, уролајте их и ножем сеците на шире траке, а потом их растресите по побрашњеној крпи. Сушите их пола сата пре кувања.

- Потопите тестенину у млеко и оставите да стоје 20 минута, а затим загрејте на тихој ватри и кувајте мешајући да омекшају.

- Одвојено улупајте јаја, додајте уље, јогурт и омекшали кајмак, па посолите и побиберите.

Све убаците у врућу тестенину коју сте склонили с ватре и добро промешајте. По потреби додајте суви биљни зачин и послужите посуто италијанском мешавином зачина. Ову тестенину можете кратко да запечете у рерни.

(Super recepti/Žena)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Две звезде – једно спектакуларно вече!  Да загреје и преокрене будућност

Две звезде – једно спектакуларно вече! Да загреје и преокрене будућност

Рефлектори српске престонице синоћ су били уперени у две звезде - легендарног Здравка Чолића и заиста јединствену, потпуно нову звезду међу уређајима за загревање дувана - Плоом! У препуној хали 5 Београдског сајма, пред више од 1.500 људи и уз добро познате хитове као што су "Ти си ми у крви", "Чија је оно звезда“ и "Тебе чувам за крај", ЈТИ, прва и једна од највећих јапанских инвестиција и цигаретна копанија број један у Србији, лансирала је Ploom X Advanced - најсавременији уређај за загревање дувана са иновативном и јединственом HeatFlow технологијом усавршеном у Јапану.

10. 05. 2024. у 16:45

Коментари (0)

ВЕЋ ОД 380 ЕВРА: Ево како да посетите ову егзотичну дестинацију за мало пара и то на 8, 11 или 12 дана авионом