ДОРУЧАК У КОМЕ ЋЕТЕ ДА УЖИВАТЕ: Гранола - здрава, лагана

Novosti online

07. 02. 2024. у 12:00

АКО сте у недоумици шта да направите за доручак, гранола је увек добар избор. Здрава, прави се лако, а преукусна. Ако не конзумирате шећере, можете да њих и мед замените заслађивачем по укусу.

ДОРУЧАК У КОМЕ ЋЕТЕ ДА УЖИВАТЕ: Гранола - здрава, лагана

Фото Shutterstock

Потребно:

* 3 шоље овсених пахуљица

* 1 шоља исецканих орашастих плодова по избору
* 3 кашике смеђег шећера
* 3/4 кашичице млевеног цимета
* 1/2 кашичице млевеног ђумбира
* 1/4 кашичице соли
* 1/3 шоље меда
* 2 кашике уља
* 1 шоља сувог воћа по избору

Припрема:

Прво загрејте рерну на 150 степени. Пек-папиром обложите плех. Онда у великој посуди помешајте пахуљице, орашасте плодове, шећер, цимет, ђумбир и со. Затим загрејте мед у уље у шерпи на средњој температури док не постане глатко. Преко пахуљица прелијте мед и уље и све добро промешајте. Све сипајте у плех обложен пек-папиром. Пеците око 40 минута с тим да промешате на сваких 10 минута. Готово је када добије златну боју. На крају, извадите из рерне и промешајте. Оставите да се охлади, па у то додајте суво воће.

(Trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

БРУКА И СРАМОТА: Ово је Новак Ђоковић доживео у Риму