КРЕМАСТО, ЛАКО И БРЗО: Савршени умак од фете

Novosti online

09. 02. 2024. у 13:44

УМАК од фете је благог укуса, слан и сочан, прави се брзински, одличан је уз кромпириће, чипсеве или уз пилетину.

КРЕМАСТО, ЛАКО И БРЗО: Савршени умак од фете

Фото Shutterstock

Састојци:

* 200 г фете

* 150 г грчког јогурта
* 2 кашике екстра девичанског маслиновог уља, плус додатно за покапати
* прстохват бибера

Рецепт за умак од фете:

 Корак 1: 

Припремите састојке

За умак од фете, припремите фета сир и грчки јогурт, ако вам је лакше, фета сир претходно исецкајте.

 Корак 2: 

Измутите састојке

Ставите фета сир и грчки јогурт у апарат за припрему хране и умутите док смеса не постане глатка. Наставите да мутите миксером док сипате маслиново уље, док се све не сједини.

 Корак 3: 

Сервирајте

Зачините умак и послужите покапано са мало уља и посипано са доста свеже млевеног црног бибера.

(StvarUkusa/Mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

НА САМО ДВА САТА АВИОНОМ ОД БЕОГРАДА: Одлична дестинација за летовање - сви детаљи резервације и аранжмана