НЕМА ЗДРАВИЈЕГ И ЈЕДНОСТАВНИЈЕГ ОБРОКА ОД КАЧАМАКА: Чисти црева и топи килограме - просто савршен доручак!

Новости онлајн

03. 09. 2023. у 07:05

ДОНОСИМО вам најбољи рецепт за качамак, којем нећете моћи да одолите. Качамак је једно од омиљених старинских оброка, за чију припрему не треба много времена, а сматра се и једним од најздравијих јела која чисте црева и топе килограме.

НЕМА ЗДРАВИЈЕГ И ЈЕДНОСТАВНИЈЕГ ОБРОКА ОД КАЧАМАКА: Чисти црева и топи килограме - просто савршен доручак!

Foto: Jutjub/Printskrin/

То је оброк који је направљен од белог или жутог кукурузног гриза. Кукурузно брашно или гриз имају веома позитиван утицај на целокупно здравље човека. Најважнија ствар код овог јела је чињеница да палента не садржи глутен и може је конзумирати свако без обзира на старост.

Састојци:

  • 300 г жутог кукурузног брашна
  • 1/2 литре воде
  • со

У качамак можете додати и једну коцку маргарина, за пунији укус.

Припрема:

Воду сипајте у шерпу, мало посолите и пустите да проври. Затим сипајте брашно у танком млазу и непрекидно мешајте да се не би стварале грудвице.

Кувајте неколико минута на средње јакој ватри док се не згусне.

Служење:

Врућ качамак може се, према традицији, послужити на разне начине:

Преливен млеком и посољен – да, добро сте прочитали ПОСОЉЕНО млеко;

Друга опција: У тигању загрејати неколико кашика масти, додати перца лука или празилук, мало алеве паприке и уз мешање кратко пропржити, па одозго намрвити сир;

Трећа опција: У тигању загрејати неколико кашика масти, додати млевену паприку (пазити да не изгори).

Додатке бирајте у складу са тим да ли постите или не.

(Стил)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (2)

КАКО ДА ЗАЧИНИТЕ БРАК? Радмила је брачни терапеут и ове савете треба да послушате (ВИДЕО)