БУХТЛЕ СА МАКОМ: Мекше и лепше него из пекаре
Савршен слаткиш за љубитеље мака.
Foto: Shutterstock
Састојци:
За тесто:
- 450 г брашна тип 400
- ½ коцке (20 г) свежег квасца
- 200 мл млека
- 1 јаје
- 5 кашика уља
- 1 ванилин шећер
- 2 кашике шећера
- 1/2 кашичице соли
За фил:
- 100 г мака
- 150 мл млека
- 3 кашике шећера
- 1 кашика путера
Припрема:
Тесто: У чинију ставите квасац, јаје, оба шећера и уље. Мешајте да се квасац истопи, додајте млако млеко, а затим брашно и со. Умесите меко тесто. Покријте крпом и оставите пола сата на топлом месту да нарасте.
Фил: Прокувајте млеко и шећер, додајте мак и путер и кувајте десетак минута уз мешање. Надошло тесто поделите на 16 делова. Сваки растањите на побрашњеној подлози, ставите мало фила од мака и затворите. Рукама стисните мало и направите дугуљасти облик. Бухтле ређајте у плех обложен папиром за печење и оставите 15 минута да нарасту. Пеците их у загрејаној рерни на 200 степени. После 15 минута на сваку ставите комадић путера и пеците док не добију смеђу боју. Готове по жељи поспите шећером у праху. (trpeza)
Препоручујемо
ЕКСКЛУЗИВНО - УРАНИЈУМ И ТЕШКИ МЕТАЛИ ОТКРИВЕНИ У ТКИВУ ГЕНЕРАЛА ПАВКОВИЋА: Из италијанске лабораторије стигли резултати анализа (ФОТО)
У ТУМОРСКОМ ткиву генерала Небојше Павковића, које је 15. септембра послато на анализе у специјализовану лабораторију у Италији, пронађени су уранијум и тешки метали у екстремно високим концентрацијама!
29. 11. 2025. у 08:00
ОТАЦ ПАДАО У НЕСВЕСТ, ХИТНА ИНТЕРВЕНИСАЛА НЕКОЛИКО ПУТА Мучне сцене на сахрани Ане Радовић - Из породичне куће је испратили на вечни починак
ДАНАС је на Златиборском гробљу сахрањена Ана Радовић из Чајетине, која је погинула у тешкој сабраћајној несрећи на магистралном путу код Чачка.
28. 11. 2025. у 14:45
ТРАМП УКРАО ШОУ НА ЖРЕБУ ЗА СП: Сцена која је обишла свет - Меланија није крила одушевљење (ВИДЕО)
АМЕРИЧКИ председник Доналд Трамп био је у центру пажње на извлачењу група за Светско фудбалско првенство 2026. године, где је извео свој познати YMCA плес и примио прву ФИФА-ину награду за мир.
06. 12. 2025. у 10:31
Коментари (0)