ПОГАЧИЦЕ ОД КОПРИВЕ СА ЧИА СЕМЕНКАМА: Здрав пролећни рецепт

Новости онлине

30. 04. 2024. у 07:00

Здраве погачице, а мекане и укусне.

ПОГАЧИЦЕ ОД КОПРИВЕ СА ЧИА СЕМЕНКАМА: Здрав пролећни рецепт

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 100г врхова свеже коприве
  • 150г кукурузног брашна
  • 15 г зобеног брашна (или млевених овсених пахуљица)
  • 1 кашика сухог квасца
  • 1 кашичица хималајске соли
  • 1 кашичица шећера
  • 2 кашике чиа семенки
  • 150мл млаке воде
  • 40мл маслиновог уља
  • 10 кашика јогурта
  • 3 кашике свежег крављег

Припрема:

Уберите листове свеже коприве (не заборавите користити рукавице приликом брања). Коприву оперите под млазом и  кувајте је у врелој води 5 минута.

 Кувану коприву оцедите, охладите и ситно нарежите.

У већој посуди помешајте суве састојке, додајте течне, сир и насецкану коприву па умесите тесто. Добићете врло мекано тесто.

 Пустите да тесто одстоји пола сата прекривено крпом.

 Тесто вадите кашиком и мокрим длановима обликујте мало веће куглице, а затим их спљоштите у облику круга. Тако добијене погачице стављајте на масни папир у тепсију. Сваку погачицу премажите водом и посипајте  семенкама. 

 Ставите у рерну загрејану на 180 степени око 20 минута.

 Извадите из рерне, мало охладите и послужите!

Погачице можете послужити  уз неки укусни и здрави намаз или уз кефир и јогурт.

(stvarukusa/mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ХИТНО УПОЗОРЕЊЕ СИРСКОГ НАКОН ИЗЈАВА ПУТИНА: Отвара се нови фронт, чекају нас тешке битке

ХИТНО УПОЗОРЕЊЕ СИРСКОГ НАКОН ИЗЈАВА ПУТИНА: Отвара се нови фронт, чекају нас тешке битке

ВРХОВНИ командант Оружаних снага Украјине Александар Сирски данас је упозорио на предстојеће ''тешке битке'' на новом ратном фронту у Харковској области, након изјава руског председника Владимира Путина да Москва ствара ''тампон зону'' у тој регији.

17. 05. 2024. у 15:31

Коментари (0)

Dolce Vita на обали Саве: Станови на овој локацији су за оне који живе своје снове