УЗ СОС ОД СЕНФА, РЕНА И МАЈОНЕЗА БИЋЕ ЗВЕЗДА МЕЂУ ГОСТИМА: Славски ролат са шунком и сиром

Novosti online

01. 01. 2024. у 15:55

ИМПРЕСИОНИРАЈТЕ госте на слави сјајним сланим ролатом од шунке и сира. Служи се уз сос од сенфа, рена и мајонеза.

УЗ СОС ОД СЕНФА, РЕНА И МАЈОНЕЗА БИЋЕ ЗВЕЗДА МЕЂУ ГОСТИМА: Славски ролат са шунком и сиром

Фото Printscreen/YT/Schmackhaft. TV

Спрема се од лиснатог теста, а пуни шунком и тиквицама. Додаје се и сир у листићима за још бољи укус. Служи се уз сос од мајонеза, сенфа и рена, а толико је укусан да ће се међу првима нестати са стола. Слани ролат са шунком, сиром и тиквицама пожелећете да спремате чешће када га пробате.

Потребно:

* 400 г лиснатог теста

* 200 г шунке
* 200 г тиквица
* 100 г сира у листићима
* 1 јаје
* брашно за посипање

За сос:

* 70 г мајонеза

* 10 мл сојиног соса
* 20 г сенфа
* 20 г соса од рена
* 10 мл сирћета
* 10 г смеђег шећера
* 7 г соли
* 5 г црног лука у праху
* 5 г белог лука у праху

Рецепт за славски ролат са шунком и сиром:

Лиснато тесто за сланиролат поспите брашном тако да покрива целу површину теста, па прекријте папиром за печење. Окрените лиснато тесто, тако да вам пек папир за печење буде одоздо. Склоните прозирну фолију, па и другу страну поспите брашном. Развуците и мало истањите тесто оклагијом и пресеците ивице. Поређајте шунку, а тиквице исеците на танке колутове или уз помоћ ренде ако је имате, па и тиквице распоредите преко шунке.

Распоредите и сир у листићима изнад тиквица, па полако уролајте. Ивицу сланог ролата истањите рукама, па је пресеците ножем. Потом засеците укосо слани ролат целом дужином. Премажите умућеним јајетом, па пеците слани ролат на 180°Ц око 20 минута.

Почните са прављењем соса тако што ћете у чинију убацити мајонез, сојин сос, сенф, сос од рена, сирће, смеђи шећер, со, па црни и бели лук у праху. Све састојке помешајте, па слани ролат служите уз сос.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ШТА СЕ ТО ДЕШАВА У УКРАЈИНИ, СВИ БЕЖЕ: Стотине аутомобила на граници са Пољском, настао потпуни колапс

ШТА СЕ ТО ДЕШАВА У УКРАЈИНИ, СВИ БЕЖЕ: Стотине аутомобила на граници са Пољском, настао потпуни колапс

У ЛАВОВСКОЈ области у Украјини на граници са Пољском, настао је прави колапс услед саобраћајних гужва које чине стотине аутомобила, преноси ТВ канал Обсшћественое , позивајући се на представницу локалног пограничног одреда Александру Кучковску.

17. 05. 2024. у 17:47

Коментари (0)

Dolce Vita на обали Саве: Станови на овој локацији су за оне који живе своје снове