ПРАВИ СЕ ЗА 10 МИНУТА, НЕМА ЈОЈ РАВНЕ: Скромна пита од сира је нешто најбоље што можете да спремите за вечеру, или доручак
АКО више немате идеја шта да пипремите за доручак или вечеру доносимо вам један сјајан рецепт који вам неће избити сав новац из новчаника.
Фото: Free Images Pixabay
Састојци:
500 г кора за питу
200 г сирног намаза
1 кисела павлака
2 јаја
200 мл минералне воде
Со
Још:
150 мл млека Фото:Јутјуб/Принтскрин
50 мл уља
Припрема:
Рерну загрејте на 200 степени, а плех обложите папиром за печење или намажите путером. Листове за пите и оставите заролане као што сте их добили у паковању па их исеците на траке ширине два центиметра.
У дубљој посуди помешајте сир, сирни намаз, јаја, кисела павлака, минералну воду и со. У смесу додајте нарезане траке теста. Смесу пребаците у посуду за рерну, поравнајте и ставите у рерну. Загрејте млеко до врења па му додајте уље и мало соли. Након 30 минута прелијте питу мешавином млека и уља па вратите у рерну на још десет минута.
Пријатно!
(Стил)
НЕВЕРОВАТНО ОТКРИЋЕ У РУМУНИЈИ: Користила камен као држач за врата, испоставило се да вреди милион евра
КАЖУ да је нечије смеће нечије благо, али комад „камена“ који је деценијама држао врата отвореним представља благо по готово свачијим стандардима.
09. 12. 2025. у 16:57
НОВО РЕШЕЊЕ ЗА УКРАЈИНУ: Европа прави план у случају да се САД повуку из конфликта
ЕВРОПСКЕ дипломате припремају сценарио подршке Украјини у случају повлачења САД из конфликта, преноси Блумберг, позивајући се на изворе.
07. 12. 2025. у 13:19
Завршио глуму, па радио на мешалици, рат га удаљио од љубави - животни пут Јова Максића
ДЕТИЊСТВО глумца Јова Максића обликовало се у малој сеоској средини подно Динаре, у селу Плавно код Книна, где је породица живела због очевог свештеничког службовања. Рани период живота описује као време потпуне слободе и радости, када је готово читаво село било простор за игру и маштарије. У таквој атмосфери формирала се његова емотивна структура — везаност за заједницу, топлина породичних односа и захвалност за једноставне ствари.
07. 12. 2025. у 11:41
Коментари (0)