ПРОЈА С БРОКОЛИЈЕМ: Здрав оброк који се прави брзо и лако

Novosti online

16. 11. 2023. у 07:00

ПРОЈА са броколијем је савршен оброк.

ПРОЈА С БРОКОЛИЈЕМ: Здрав оброк који се прави брзо и лако

Фото: Принтскрин Јутјуб/Lilly ́s Ingredients

Мафини могу да се спреме за доручак, ужину, али и вечеру, а готови су очас посла.

Састојци:

3 јајета

1 јогурт
1 чаша киселе воде
1 дл уља
1 прашак за пециво
12 кашика кукурузног брашна
4 кашике пшеничног брашна
2 кашичице соли
1 средња главица броколија

Фото: Принтскрин Јутјуб/Lilly ́s Ingredients

Припрема:

1. Добро умутити беланца, додавати једно по једно жуманце и остале састојке, осим броколија.

2. Броколи обарити у сланој води, оставити да се скроз охлади и оцеди на папирној салвети, па га раздвојити на цветове и сваки благо уваљати у брашно да не би потонуо у тесту за проју.

3. Припремљену смесу допола сипати у калупе за проју, у средину сваког ставити цвет броколија и још мало допунити смесом да прекрије броколи (не до врха јер ће проја нарасти).

4. Пећи у рерни на 200 степени 10 минута, а затим смањити температуру на 180 и пећи још око 25 минута.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Две звезде – једно спектакуларно вече!  Да загреје и преокрене будућност

Две звезде – једно спектакуларно вече! Да загреје и преокрене будућност

Рефлектори српске престонице синоћ су били уперени у две звезде - легендарног Здравка Чолића и заиста јединствену, потпуно нову звезду међу уређајима за загревање дувана - Плоом! У препуној хали 5 Београдског сајма, пред више од 1.500 људи и уз добро познате хитове као што су "Ти си ми у крви", "Чија је оно звезда“ и "Тебе чувам за крај", ЈТИ, прва и једна од највећих јапанских инвестиција и цигаретна копанија број један у Србији, лансирала је Ploom X Advanced - најсавременији уређај за загревање дувана са иновативном и јединственом HeatFlow технологијом усавршеном у Јапану.

10. 05. 2024. у 16:45

Коментари (0)

ВЕЋ ОД 380 ЕВРА: Ево како да посетите ову егзотичну дестинацију за мало пара и то на 8, 11 или 12 дана авионом