ОВАКО СЕ ПРАВИ ТЕСТО ЗА ПИЦУ КАО ИЗ ПИЦЕРИЈЕ: Биће танко и хрскаво - а укус неодољив!

Новости онлајн

01. 09. 2023. у 22:30

САЗНАЈТЕ како се прави тесто за пицу као из пицерије. Доносимо вам једноставан рецепт.

ОВАКО СЕ ПРАВИ ТЕСТО ЗА ПИЦУ КАО ИЗ ПИЦЕРИЈЕ: Биће танко и хрскаво - а укус неодољив!

Фото Pixabay free images

Састојци:

  • 200 г брашна
  • 1 кашичица соли
  • 1 кашика маслиновог уља
  • 15 до 20 цл воде
  • 15 г свежег квасца или пакетић квасца у кесици

Припрема:

У великој чинији просејати брашно и со. Додати уље, воду и квасац и мешати док не постане еластично (око 8 минута рачно или 5 минута миксером). Покрити и оставити на топлом месту 1-2 сата да надође.

Тесто затим ставити на побрашњену радну површину и благо га месити, па развити на 5 мм дебљине да би се добио краг пречника од 25 до 30 цм окрећући тесто како се не би повукло. Врховима прстију вући тесто од средине ка крајевима тако да они буду два пута дебљи од остатка теста.

Пре печења преко теста распоредити премаз од парадајза, а одозго ставити састојке по избора: комаде шунке, мортаделе, печурке, маслинке, оцеђене сардине или туњевину, комаде паприке и обавезно одозго режњеве сира који се лако топи. Пећи у загрејаној пећници док се сир не растопи.

(Стил)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

СКАНДАЛ! СПАЈИЋ ЈАВНО ПРИЗНАО: Никакав проблем није, гласаћемо за Резолуцију о геноциду у Сребреници