РЕЦЕПТ ЗА БРЗЕ, ПОСНЕ УШТИПКЕ: Једнако укусни као и мрсни, нестаће са стола за тили час

16. 08. 2023. у 09:00

ДОНОСИМО вам рецепт за брзе посне уштипке.

РЕЦЕПТ ЗА БРЗЕ, ПОСНЕ УШТИПКЕ: Једнако укусни као и мрсни, нестаће са стола за тили час

Foto: Jutjub/Printskrin/ Domaći Kuhar

Састојци:

  • 450 г брашна
  • 200 мл млаке воде
  • 1 кашичица соли
  • 2 кашике ракије од лозе
  • 1 кашичица шећера

Припрема:

Све састојке помешајте у дубљој чинији, па замесите да добијете глатко тесто. Добро га обрадите рукама, а знаћете да је смеса добра уколико буде клизила са кашичице.

У тигањ сипајте доста уља и добро га загрејте. Кашиком лагано вадите тесто и спуштајте у тигањ тако да добијете округли облик. Пржите уштипке неколико минута са обе стране док не добију златасту корицу. Када су пржени вадите их на папирни убрус да се оцеде од вишка уља, а најбоље је да их служите док су још топли.

(Курир Стил)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
НОВИ ДЕТАЉИ У ИСТРАЗИ, ЗАВРШЕНО ВЕШТАЧЕЊЕ ВОЗИЛА Откривено како је дошло до несреће у којој су погинули Ана Радовић и Александар

НОВИ ДЕТАЉИ У ИСТРАЗИ, ЗАВРШЕНО ВЕШТАЧЕЊЕ ВОЗИЛА Откривено како је дошло до несреће у којој су погинули Ана Радовић и Александар

ОТКРИВЕНИ су нови детаљи из истраге трагичне саобраћајне несреће у којој су страдали Ана Радовић (20) и Александар Масалушић (37).

07. 12. 2025. у 07:16

Коментари (0)

КАКАВ ШОК! Србија остала без четвртфинала Светског првенства! Наше рукометашице изгубиле од Црне Горе и то како!