СТАРИ БАКИН РЕЦЕПТ ЗА МЕКИКЕ, БЕЗ МЛЕКА И ЈАЈА: Један трик чини да буду мекане као памук

Novosti online

14. 08. 2023. у 08:00

Доносимо вам рецепт за најмекше мекике, без јаја и млека, које ће нахранити читаву породицу.

СТАРИ БАКИН РЕЦЕПТ ЗА МЕКИКЕ, БЕЗ МЛЕКА И ЈАЈА: Један трик чини да буду мекане као памук

Фото јутјуб / Принтскрин

Састојци:

  • 400 мл млаке воде
  • 10 г сувог квасца
  • 500 г пшеничног белог брашна
  • кашичица соли
  • уље

Припрема:

У млакој води растворити квасац и добро промешати. Оставити квасац са стране, па у дубљу чинију сипати брашно, додати со, па промешати, а затим додати размућени квасац. Умесити тесто и добро га израдити варјачом. Прекрити га пластичном фолијом и оставити 10-ак минута да одстоји, а затим поново премесити тесо и прекрити га фолијом и оставити да одстоји око пола сата.

Сипати уље у тигањ и оставити да се загреје. У уље ставите једну чачкалицу (то је трик, како оно не би прегорело). Подмазати руке уљем, а затим рукама формирати мекике и спуштати их у тигањ да се прже. Пржити их око 3-4 минута са обе стране док не порумене. Вадити их у тањир обложен убрусом.

Пријатно!

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (1)

САМО НА 2 САТА АВИОНОМ ОД БЕОГРАДА: Одлична дестинација за летовање - сви детаљи резервације и аранжмана